Kommunene får nå økt fleksibilitet i vaksinasjonen og kan gi vaksine også til personer under 45 år når det har gått minimum 20 uker siden dose 2, dersom de har kapasitet til det. Oppfriskningsdose for voksne vil kunne bidra til bedre beskyttelse mot alvorlig sykdom og død. Derfor er det viktig at så mange som mulig sier ja til vaksine, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Tilbud i Heim kommune

Heim kommune tilbyr oppfriskningsdose til alle over 18 år der det har gått minst 20 uker mellom 2. dose og oppfriskningsdosen. Mange i Heim har ikke oppnådd intervallet på minst 20 uker og må vente til etter jul for å kunne ta oppfriskningsdose. Du kan bestille time selv ved å logge på vår bestillingsportal ReMin eller møte til drop-in vaksinering.

Er du usikker på når du fikk 2.dose? Du kan sjekke dette ved å logge inn på helsenorge.no.

 

Heim kommune tilbyr drop-in vaksinering på følgende tidspunkt:​

  • tirsdag 21.12, kl. 18:00 - 19:00, KulØr'n på Kryksæterøra
  • torsdag 06.01, kl. 14:30-18:00, kommunestyresalen på Liabø
  • fredag 07.01, kl. 14:30-18:00, KulØr'n på Kyrksæterøra
  • torsdag 13.01, kl. 14:30 - 18:00, kommunestyresalen på Liabø
  • fredag 14.01, kl. 14:30-18:00, KulØr'n på Kyrksæterøra

Drop-in vaksinering kan benyttes for både 1., 2., og evt. 3.dose eller oppfriskningsdose. Husk å passe på riktig intervall mellom doser før du kommer til vaksinering. Dersom du ikke har oppnådd et intervall på 20 uker vil du ikke få koronavaksine. 

Det kommer stadig endringer og vi legger ut oppdateringer fortløpende.

Oppfriskningsdoser til gravide

FHI anbefaler også gravide i aldersgruppen 18-44 år å ta oppfriskningsdose i andre og tredje trimester, og i første trimester dersom de har annen tilleggsrisiko. Det må gå minst 20 uker mellom 2.dose og oppfriskningsdosen.

Så langt har alle gravide som har fått alvorlig sykdom på grunn av korona i Norge vært uvaksinert, skriver Folkehelseinstituttet.

Vaksinasjon er det aller viktigste virkemiddelet gravide kvinner har for å beskytte seg mot alvorlig sykdom ved koronasmitte, og samtidig beskytte fosteret eller det nyfødte barnet. Vi anbefaler alle gravide, deres partner og andre nære å vaksinere seg i svangerskapet. Dette gjelder også tilbud om oppfriskningsdose når det har gått minst 20 uker etter 2. vaksinedose, sier Fredrik Skår, lege ved Folkehelseinstituttet.

Du kan lese mer om oppfriksningsdoser til gravide på fhi.no.