Formålet
Formålet med miljøledelse er bevist forbruk. Da er det uunngåelig at man også sparer tid og penger i tillegg til miljøet. Stiftelsen Miljøfyrtårn er Norges største sertifiseringsordning for virksomheter som tar miljøansvar, og over 9 400 norske bedrifter er godkjente etter denne standarden (per 01.03.23). For at norske bedrifter skal tilpasse seg stadig større krav til miljøansvar som etterspørres i markedet, synes miljøsertifisering å bli et nødvendig kvalifikasjonskrav. Milijøfyrtårn-sertifisering kan brukes i anbud hvor det kreves miljøsertifisering og vil også forbedre omdømme til virksomheten.
Sertifisering
EU-kommisjonen har likestilt Miljøfyrtårn-sertifisering med EMAS og ISO 14001-sertifisering. EUs gjennomføringsavtale (EU 2017/2286) er gjort kjent for medlemslandene. Miljøfyrtårnsertifiserte bedrifter som konkurrerer i utlandet, kan nå lettere dokumentere miljøansvar ved å vise til et internasjonalt anerkjent Miljøfyrtårn- sertifikat, samt det engelske Eco- Light house (ELH).
Miljøfyrtårn er meget godt egnet til SMB pga. målrettete kriterier tilpasset virksomhetens bransje. Alt arbeid foregår i et eget webportal som gir god oversikt.
Heim kommune er tilsluttet Miljøfyrtårn-ordningen. Det vil si at kommunen legger til rette for at virksomheter kan sertifisere seg. Derfor har kommunen en avtale med godkjent Miljøfyrtårn-sertifisør Jorulf Gumdal, som sertifiserer på vegne av kommunen. I tillegg er det en godkjent Miljøfyrtårn-konsulent i kommunen som kan bistå virksomheter i prosessen mot sertifisering.
- Allvekst AS
- Bakken VVS AS
- BDO AS, avd. Kyrksæterøra
- Bedriftshelsa SA Kyrksæterøra
- Belsvik Elektro AS
- Blakstad Auto AS
- Blakstad Olje AS
- Gas Trans Hemne AS
- Helen Hartel Rådgivning AS
- Hemne Sparebank
- Hemne Tannklinikk
- Jernia Kyrksæterøra
- Kyrksæterøra Videregående Skole
- Lian Trevarefabrikk AS
- Lomundal Transport AS
- Sodvin AS, avd. Kyrksæterøra
- Vinmonopolet Kyrksæterøra