Testing

Har du luftveissymptomer (dette gjelder alle, inkludert fullvaksinerte), ønsker vi at du tar en vanlig PCR-test på en av våre teststasjoner. Du bør holde deg hjemme frem til du får negativt prøvesvar og føler deg bra. Dersom du blir syk på et tidspunkt der teststasjonen ikke er åpen, eller du ikke har mulighet til å benytte teststasjon, kan du få hentet ut hurtigtest til deg selv i henhold til informasjon under. Hurtigtester bør ikke brukes for å kunne stille på jobbe, skole eller andre aktiviteter med symptomer.

Hurtigtester fra kommunen brukes primært for å sjekke om husstandsmedlemmer og andre tilsvarende nærkontakter har blitt smittet. Enkelte personer kan også få beskjed av legekontor eller smittesporingsteam om å hente seg selvtest. Har du ikke symptomer og heller ikke fyller kriteriene nevnt her, men likevel ønsker å ta en test, kan du skaffe hurtigtester for eksempel på apoteket. 

Husk: en test er bare et øyeblikksbilde og selvtester/hurtigtester kan være noe mindre sensitiv enn vanlig pcr-test som tas på teststasjonene. For bestilling av koronatest i Heim kommune kan du klikk her.

 

Hvor får du tak i selvtest/hurtigtest?

Husstandsmedlemmer, tilsvarende nære og øvrige nærkontakter som skal teste seg kan hente selvtest/hurtigtest her:

Utleveringssteder dagtid (09.00 -15.00):

Utleveringssteder kveldstid/helg:

  • Helsesenteret Kyrksæterøra (telefon: 482 74 491)      
  • Sykehjemmet på Liabø (telefon: 459 09 149)

Ring på forhånd for å avtale henting. Vi ber om at personer med luftveissymptomer ikke møter opp selv for å hente ut tester.

 

Hvis du har testet positivt på hurtigtest

  • Hold avstand til andre og gå i isolasjon.
  • Gi beskjed om at du er smittet til kommunen.
    • Send en SMS til telefonnummer 476 37 255 med følgende informasjon: Navn, telefonnummer du kan nåes på, alder. Du vil bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam så fort vi har anledning. 

 

For mer informasjon om hva du må gjøre hvis du har symptomer, positiv test eller har vært i nærkontakt med en som er smittet kan du besøke vår infoside her.

Nedjustert TISK

I en overgangsfase til en "normal hverdag med økt beredskap" har regjeringen bestemt at nedjustert TISK (testing, isolasjon, smittesporing og karanten) videreføres ut 2021. Hovedelementene i nedjustert TISK er at det fortsatt vil være lav terksel for test ved symptomer, nå med økt bruk av selvtester, og isolasjon ved bekreftet smitte. 

Hva skal du gjøre hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer?

2021-09-25-flytskjema-nyoppstatte-luftveissymptomer.webp

For mer informasjon eller for å laste ned skjema kan du følge lenken til fhi.no.

Flytskjema påvist Covid.webp

For mer informasjon følg lenken til FHIs infoside.