Symptomer og testing

Har du luftveissymptomer (dette gjelder alle, inkludert fullvaksinerte), kan du bestille en PCR-test på en av våre teststasjoner. Du bør holde deg hjemme frem til du får negativt prøvesvar og føler deg bra. Dersom du blir syk på et tidspunkt der teststasjonen ikke er åpen, eller du ikke har mulighet til å benytte teststasjon, kan du få hentet ut hurtigtest i henhold til informasjon under. 

Hurtigtester fra kommunen brukes primært for å sjekke om husstandsmedlemmer og andre tilsvarende nærkontakter har blitt smittet. Enkelte personer kan også få beskjed av legekontor eller smittesporingsteam om å hente seg selvtest.

Har du ikke symptomer og heller ikke fyller kriteriene nevnt her, men likevel ønsker å ta en test, kan du skaffe hurtigtester for eksempel på apoteket eller på nett. I disse tider kan det være fornuftig å ha noen tester hjemme. Da slipper man stresset med å skaffe om man skulle trenge dem.

Husk: en test er bare et øyeblikksbilde og selvtester/hurtigtester kan være noe mindre sensitiv enn vanlig pcr-test som tas på teststasjonene.

Bestille koronatest

c19.no - bestill test her

 • Du bestiller time via vår onlineløsning.
 • Logg inn med bankID

Har du høy feber, er svært tungpusten og/eller har betydelig redusert allmenntilstand, ber vi deg kontakte fastlege eller legevakt (kveld/helg) for helsehjelp.

 

Åpningstider på teststasjonen

Halsa Legekontor: 71 55 96 50

Åpningstid på telefon: 08:00 - 15:30

Testing foregår alle hverdager, cirka kl. 11:50

Hemne Legesenter:  72 45 00 30                                                         

Åpningstid på telefon: kl. 08:15 - 11:00 og kl. 12:30 - 15:00                     

Testing foregår alle hverdager, cirka kl. 13:30       

 

Utlevering av kommunens selvtester/hurtigtester

Hurtigtester fra kommunen brukes primært for å sjekke om husstandsmedlemmer og andre tilsvarende nærkontakter har blitt smittet. Du kan, etter avtale, få utlevert hurtigtest dersom du ikke kan benytte deg av testing på teststasjon. Personer med symtomper bes om å IKKE møte selv for å hente ut tester. Vennligst ring på forhånd for å avtale utlevering. 

Utleveringssteder dagtid (09.00 -15.00):

Utleveringssteder kveldstid/helg:

 • Helsesenteret Kyrksæterøra (telefon: 482 74 491)      
 • Sykehjemmet på Liabø (telefon: 469 09 149)

 

Utlevering av hurtigtester

Hurtigtester fra kommunen brukes primært for å sjekke om husstandsmedlemmer og andre tilsvarende nærkontakter har blitt smittet. Du kan, etter avtale, få utlevert hurtigtest dersom du ikke kan benytte deg av testing på teststasjon. Personer med symtomper bes om å IKKE møte selv for å hente ut tester. Vennligst ring på forhånd for å avtale utlevering. 

Utleveringssteder dagtid (09.00 -15.00):

Utleveringssteder kveldstid/helg:

 • Helsesenteret Kyrksæterøra (telefon: 482 74 491)      
 • Sykehjemmet på Liabø (telefon: 469 09 149)

 

Hvor finner jeg prøvesvaret på PCR-test?

Testsvaret får du ved å logge deg inn på helsenorge etter 1-2 døgn. Du vil få varsel på SMS eller e-post når prøvesvaret ditt er klart, om du har aktivert dette. 

Positiv test - varsle kommunen og dine nærkontakter

Hvis du har testet positivt på hurtigtest

 • Hold avstand til andre og gå i isolasjon.
 • Gi beskjed om at du er smittet til kommunen.
  • Send en SMS til telefonnummer 476 37 255 med følgende informasjon: Navn, telefonnummer du kan nåes på, alder. Du vil bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam så fort vi har anledning. 
 • Så snart som mulig, bestill deg time for test for verifisering av rett testsvar: 

Bestill koronatest på nett

Hvis du har positiv koronatest (2).png

Hva gjør kommunen?

Kommunen kartlegger husstandsmedlemmer og tilsvarende nære (for eksempel kjæreste, bestevenn). Kommunen gir deg råd og veiledning om isolasjon og kontakt med dine nærkontaker.

Du er husstandsmedlem eller tilsvarende nære

Du er husstandsmedlem eller tilsvarende nære hvis

Du bor i samme hus eller er kjæreste, bestevenn eller vært på overnattingsbesøk 

Gjelder fra og med 01.12.21:

 • Blir du smittet med koronavirus må du i isolasjon i 5 døgn, uavhengig av vaksinasjonsstatus. Du må også være feberfri i 24 timer før du avslutter isolasjon uten å bruke febernedsettende medisin.
 • Hvis du bor sammen med en som er smittet, må du testes snarest og holde deg hjemme i karantene til du har svar på en negativ test. Dette gjelder for alle voksne, uavhengig av vaksinasjonsstatus. 
  • Du kan gå ut av karantene når du har fått svar på negativ test, men du skal testes igjen mellom dag 3 g 7 etter siste nærkontakt.
 • Uvaksinerte må teste seg daglig i syv dager med hurtigtest/selvtest eller annenhverdag i 7 dager med PCR-test.
 • Barn anbefales testing etter samme regime, men de har ikke plikt.

 

Du er øvrig nærkontakt

Øvrige nærkontakter:

Naboer, venner, kjente, familie som ikke er i samme husstand, skole, barnehage, arbeidsplass, fritidsaktivitet, bursdager, selskap, arrangement, utested og lignende.

 • Alle bør følge med på egen helsetilstand i 10 døgn etter eksponering. Ved symptomer bør nærkontaktene holde seg hjemme og teste seg, uavhengig av vaksinasjonsstatus, selv ved vage symptomer.
 • Uvaksinerte og delvaksinerte bør testes så snart de får beskjed om at de er øvrig nærkontakt.
 • Foresatte avgjør om de ønsker at barnet testes.
 • Fullvaksinerte og de som har gjennomgått covid-19 for mindre enn 12 måneder siden behøver ikke teste seg.

Spesielle regler ved mistanke om omikron variant

Det er også innført spesielle regler der det er grunn til å tro at en er smittet med omikron variant. Følgende trådte i kraft 29.11.21

 • Smittede skal isolere seg i syv dager beregnet fra tidspunktet for positivt test
 • Er du husstandsmedlem eller tilsvarende nære til en som er smittet og det er mistenkt omikron variant er du pålagt smittekarantene i 10 dager etter siste nærkontakt. Plikten opphører dersom det senere bekreftes at smitten ikke skyldes omikron.
  • Ved negativt test på dag 7 etter nærkontakten kan karantenen avsluttes
 • Øvrige nærkontakter til en som er smittet og det er mistenkt omikron variant skal testes med PCR-test så snart som mulig og igjen mellom dag 3 og 7 etter siste nærkontakt.
  • Nærkontakten skal om mulig unngå nærkontakt med andre frem til første test er negativ.
  • Plikten opphører dersom det senere bekreftes at smitten ikke skyldes virusvarianten omikron.

For mer informasjon om testing, isolasjon, smittesporing og karantene knyttet til omikron kan du følge lenken til fhi.no.