Populær figur

Aller mest spenning knyttet det seg nok til om folk på Kyrksæterøra endelig fikk hilse på den populære figuren Brannbamsen Bjørnis. Bjørnis er et nasjonalt prosjekt, som blant annet har sin egen serie på NRK. Prosjektet ble opprinnelig etablert av Trøndelag brann- og redningstjeneste, men er nå opprettet som en egen Stiftelse. Brannbamsen Bjørnis er av nasjonale aktører valgt som nasjonal satsing i brannforebyggende kommunikasjon rettet mot barn.  Brannbamsen Bjørnis skal være en positiv promotør for brannvesen og brannforebyggende arbeid.

Da Bjørnis stakk snuten frem rundt hjørnet på stasjonen spredte det seg et nysgjerrig sus blant barna, men også de voksne stjal til seg en klem av den populære krabaten.

Bjørnis holder show small.jpg

På bildet: Mange tok turen til brannstasjonen denne dagen (Foto: Geir Inge Fiske).

I øvingscontaineren hadde Trygve Hauge, Roy Hartvigsen og Edin Sørvik fyrt opp i de faste slukkeøvelses-punktene. Både søppelbøtte, seng og komfyr sto i full fyr, og det var mange som fikk kjenne på varmen når de kom inn i containeren for å slukke flammene med vann.

Roy Bjarne slukker brann sammen med jente small.jpg

På bildet: Det brenner i senga! Roy Hartvigsen viser hvordan man slukker (Foto: Geir Inge Fiske)

Høytflyvende kapasitet

Midt-Norge 110-sentral kom også på åpningen, og de kan man trygt si var høytflyvende. De kom nemlig med dronebilen alle brannvesen i Midt-Norge har til disposisjon, og folk fikk se hvilken effektiv kapasitet forskjellige droner kan være i forbindelse med søk og redning, brann og andre typer oppdrag. Dette er noe også Heim brann og redning har muligheter til å tilkalle ved oppdrag som kan kreve dette.

Dronepilot 1 small.jpg

På bildet: Dronepilot Sverre Hogstad fra 110-sentralen kom med dronebilen (Foto: Geir Inge Fiske)

På pauserommet ble det servert av en gedigen bløtkake, og brannsjefen måtte til og med kjøpe ekstra, ut på dagen var det nemlig nesten tomt. På storskjermen i pauserommet rullet og gikk det bilder og videoer fra forskjellige øvelser og oppgaver brannvesenet har vært innom, noe som skapte stor nysgjerrighet.

–  Åpningen ble en suksess. Det var godt å endelig få åpnet brannstasjonen, og det var gøy å se at så mange tok turen innom, forteller brannsjef Reidulf Myren.

Brannstasjonen består blant annet av en vognhall der bilene står, flere garderober for både brannforebyggere og brannmannskap, vaskehall med tilhørende vaskerom for skitne klær, kontor for brannsjef, branninspektør og to brannforebyggere samt en lærling i brannforebyggerfaget, kombinert spiserom og undervisningsrom, trimrom, øvingsområde og andre fasiliteter et brannvesen trenger i hverdagen. Sivilforsvaret har også en egen del, der de lagrer utstyr og kjøretøy.

Til daglig jobber brannsjef, branninspektør, to brannforebyggere samt en lærling på stasjonen, i tillegg til deltidsmannskapet som kommer når alarmen går.