Heim kommune gratulerer ryddegjengene med flott innsats!

Elever fra Halsa barne- og ungdomsskole var en av gruppene som gjennomført ryddeaksjonen i mai.  Sponset av Lerøy Midt AS Halsanaustan og Salmar Farming AS  Kaldsbergsnaustan klarte de 30 deltakerne å samle hele 25 sekker med strandsøppel og andre større gjenstander fra flere strandområder:

  • Hønsvika - til Fjærvika
  • Steinstien til «fyret» mot Strand
  • Korsneset til Kippervika

30 deltakere og cirka 25 sekker strandsøppel samt en del større gjenstander ble samlet og fraktet av Salmar Farming ASA og Lerøy Midt AS til lagerplassen på Røe Industriområde på Halsanaustan. Klassekontakt Lillian Valsø for 10. klassen ledet strandryddeaksjonen for skolen.

På bildet: Trym Greiff Mandal og Ane Valsø Moen 
På bildet: Trym Greiff Mandal og Ane Valsø Moen

På bildet: Andreas og Bjørg Mary Botten Henden
På bildet: Andreas og Bjørg Mary Botten Henden

 

Halsa idrettslag samlet også cirka 25 sekker med søppel fra Røe Industriområde til Fjærvika forteller leder i Halsa idrettslag Brynhild Gujord som ledet aksjonen. Laget ble sponset av Lerøy Midt AS avd. Halsanaustan.

Halsa idrettslag strandrydding.jpg
Halsa idrettslag ryddet rundt Halsanausten 15.mai

Ryddegjengene har utført en strålende innsats, og stender som er ryddet på Halsahalvøya fremtrer nå som rene og fine og innbydende for allmenheten og tilreisende!! 😊

Innbyggere og turister kan etter ryddeaksjonen nå nyte rene strender!  Naturkvalitetene forbedres ved at forsøpling og forurensende elementer ryddes opp, og fugle- og dyrelivet blir mindre påvirket av forsøpling og farlig avfall i strandområdene!

Stor honnør for hva som kan oppnås ved frivillig innsats - og at sponsorer og lag og organisasjoner bryr seg og ønsker å bidra til at strendene og strandmiljøet i kommunen kan holdes rene og fine!

Takk til sponsorer for engasjementet og bidraget - også i 2023! 😊

Marin forsøpling er et globalt problem som stadig vokser

Avfall på avveie i våre havområder og fjorder har sin opprinnelse fra mange ulike menneskelige aktiviteter, og det marine søppelet føres med havstrømmene på tvers av landegrenser. Det marine søppelet har en rekke uheldige konsekvenser for både helse og miljø.

Kommunen har i vedtatt plaststrategi for Orklandsregionen vedtatt at rydding av strandsøppel er et av tiltakenes om prioriteres gjennomført (Heim kommunestyre sak 21/00127).