Dette er et arrangement i regi av Den kulturelle spaserstokken. Arrangementet er gratis for alle over 65 år. Er du under 65 år kan du kjøpe billett her. Billetter koster kr. 50,- per person.

Anna Lian, fra Kyrksæterøra, er filmens manusforfatter og forteller litt om filmens reise her:  

-Motvind er noe så sjeldent som en brennaktuell komedie med politiske undertoner, med et universelt og gjenkjennbart relasjonelt drama i bunnen. Den er spilt inn i Heim kommune (på Tanna rett ved Vågaunet, ikke så langt unna Hellansjøen) i mai 2020.

Ideen oppsto etter at jeg så et bilde i Adresseavisen av en strikkende demonstrant på Frøya og så fantaserte videre rundt dette. Her forteller jeg litt mer om det: adressa.no. Den er også et resultat av en ordentlig korona-dugnad der en rekke filmarbeidere fra flere selskap samarbeidet om å få produsert denne filmen under den første lockdown våren 2020, nesten uten penger. 

I ettertid har vi fått noe penger – og fått på produsent Bente Maalen i Blaane Film, og nå er den lille filmen vår på vei til verdens viktigste kortfilmfestival, Clermont-Ferrand i Frankrike, som eneste norske film i konkurranseprogrammet. Den vant også manusprisen under Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni i fjor.» 

 

Etterpå vil filmskaperne fortelle mer om Motvind og dens reise.