Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Boligprosjekter i Heim kommune skaper interesse hos våre nabokommuner

Det har vært en langvarig utfordring å ha nok boliger til unge førstegangsetablerere, noe Heim kommune forsøker å gjøre noe med, blant annet med Ung-Heim-konseptet. Boliger viser seg å være et nøkkelelement for å skape arbeidsplasser og bosetting, og for å få ungdom til å etablere seg i kommunen. Våre prosjekter har trigget interessen fra flere kommuner, blant annet Rindal kommune og Hitra kommune. I forrige uke tok de turen for å skaffe seg informasjon om prosjektene våre. 

- Besøkene fra andre kommuner viser at Heim kommune er synlige og viser seg frem positivt på et område hvor mange kommuner sliter, og som kommunene er på leting etter løsninger for. Det at de kommer for å få høre om hvordan vi gjør det bidrar til å styrke vårt omdømme og viser at vi er på riktig spor, sier Ola Morten Teigen.

Innsiden av Ung-Heim small.jpgPå bildet: Prosjektleder for Heim kommune, Øyvind Engvik (i gul vest), forteller litt om status i prosjektene til de besøkende. 

- Hitra kommune ble inspirert av Heim kommunes deltagelse på Husbankkonferansen tidligere i år, og ville gjerne komme for å høre. Rindal har også vært på ballen ved flere anledninger og har virket interesserte i prosjektene. Jeg har i tillegg fått med meg at det politiske miljøet i Rindal har nevnt Heim kommune som eksempelkommune til besøkende stortingsrepresentanter, og det er gøy, sier prosjektleder Øyvind Engvik. 

Ordfører orienterer small.jpgPå bildet: Ordfører Odd Jarle Svanem ga en orientering om kommunen og fortalte om bakgrunnen for prosjektene i Heim. 

UngHeim - gjengen samlet utenfor small.jpgPå bildet: Gjengen er samlet utenfor ett av de nye G-husene som snart blir ferdigstilte. Fra venstre: Håkon Fredriksen (prosjektleder bygdevekst Rindal kommune), Øyvind Engvik (prosjektleder Heim kommune), Arne Gabrielsen (prosjektutvikler bo og leve i Hitra kommune), Grete Elshaug (næringsrådgvier i Rindal kommune), Mildrid Kattem (ordfører i Rindal kommune), Mons Otnes (kommunedirektør i Rindal), Sivert Dombu (plansjef i Rindal kommune) og Ola Morten Teigen (kommunedirektør i Heim).

På bildet: Representanter fra Rindal og Hitra utenfor Ung-Heim-prosjektet

På bildet: Representanter fra Rindal og Hitra utenfor Ung-Heim-prosjektet

Sist oppdatert 09. november 2023