I vår arrangerer NRK Super, Lær Kidsa Koding og landets vitensentre super:bit-kamper. Dette er en konkurranse for landets skoleklasser og kodeklubber. Konkurransen består av fire deler: 

  1. Kvalifiseringsrunde 
  2. Delfinale 
  3. Gullfinale 
  4. Underholde i MGPjr-finalen 

Hvert lag består av to-tre barn i alderen 10-13 år (5.-7. trinn), og en voksen kontaktperson. Fra Ven skole var det 7.trinn som sendte inn sitt bidrag til kvalifiseringsrunden. Oppgaven var å programmere en radiostyrt bit:bot (robotbil), pynte bit:boten og lage en video av den. For å programmere den radiostyrte bilen, måtte elevene lage koden helt fra bunnen av. De måtte programmere en sender og en mottaker. Senderkoden bestemmer hvordan bilen styres (knapper og akselerometer). Mottakerkoden bestemmer hvordan bilen kjører. 

Søndag 27. mars deltok 7. trinn på delfinalen som ble avholdt ved Vitensenteret i Trondheim. Der skulle de vise frem den radiostyrte bilen sin. I tillegg fikk elevene fire programmeringsoppgaver de ikke visste om på forhånd. Det ble en spennende og lærerik dag med mye prøving og feiling for å løse oppgavene. Litt utfordring med et tregt hjul på bit:boten, skapte ekstra hodebry for elevene. 14 lag fra ulike skoler og kodeklubber deltok, og innsatsen holdt til en 9. plass!

- Vi er meget fornøyde, sier enhetsleder Ven skole og SFO, Kristin S. Follett. 

For mer informasjon om super:bit-kampen og hvordan din klubb eller klasse kan bli med kan du KLIKKE HER.