Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Pressemelding: Ordføreren i Heim om situasjonen ved Lian Vinduer AS

Publisert , Oppdatert 30. august 2023
På bildet: Kommunevåpenet for Heim kommune

På bildet: Kommunevåpenet for Heim kommune

Det var selvsagt trist å motta telefon med beskjed om situasjonen og fremtidsutsiktene på Lian. Lian med sine omtrent 100 ansatte er en stor og betydningsfull bedrift med lange tradisjoner. 110 års drift ser ut til å bli lagt ned av de danske eierne. 

 

Administrasjonen i Dovista legger frem til sitt styre i september forslag om nedleggelse her på Kyrksæterøra. Jeg forstår konsernet som må ta markedsmessige tilpasninger. De driver med underskudd i Norge, selv om Lian har bidratt positivt i 2022 inn i konsernet. 

 

Vi som kommune er tilfreds med at Dovista kjører en så åpen prosess som mulig, og at de er opptatt av å ta vare på menneskene som jobber i bedriften på en best tenkelig måte igjennom prosessen. 

 

Om Dovista velger å legge ned her på Kyrksæterøra vil de ha tett dialog med lokale myndigheter og næringsliv. Det er viktig for oss å høre at de også vil jobbe tett med å støtte deres ansatte og deres vei videre - om det er til nye jobber eller i konsernet. 

 

Slik situasjon nå står med en mest sannsynlig nedleggelse, og at 100 ansatte blir sagt opp på Lian, har vi i kommunen allerede startet forberedelse. NAV blir sentral i arbeide opp mot alle berørte. De 100 ansatte med sine familier som er berørt må være i fokus. Vår lokale bank er varslet om situasjonen, og de vil bidra med tiltak for dem som nå mest sannsynlig blir berørt av nedleggelsen. 

 

Kommunen vil bidra i arbeidet med å skape ny aktivitet. 

 

Ordfører i Heim

Odd Jarle Svanem