I 2022 er det Trøndelag som feires som årets europeiske matregion knyttet til European Region av Gastronomy. Kommunene Heim, Orkland, Skaun, Hitra, Rennebu og Rindal inviterte til sammen 705 personer til langbord. Arrangementene ble sponset av Hemne Sparebank, Salvesen & Thams og SalMar.

I tråd med andre gastronomiske arrangmenet skal hele menyen bestå av råvarer fra lokale produsenter og gjenspeile mangfoldet av lokalmat i regionen. Rettene ble tilberedt av dyktige institusjonskokker i kommunene og det var frivillige som stod for serveringen. Alle kokkene involvert i arrangementet deltok på arbeidsmøter der de satte opp menyen og plukket ut råvarene selv. 

På menyen i Heim var det blant annet langtidsstekt lammelår med ølsaus, potetfondant og fritert grønnkål. Alle rettene ble pyntet med spiselige blomster, noe som var utenom det vanlige for flere av beboerne. De fargerike blomsterne løftet presentasjonen og ble et tema for diskusjon rundt bordene. 

Langbord frivillig servering 1_700x394.jpg

Frivillige stilte opp som servitører under arrangementet

Langbord Reidun_700x525.jpg

Beboerne nøt maten under hovedretten. For Reidun Sødal (til høyre) var det med spiselige blomster noe nytt og spennende. Hun fortalte at hun var noe usikker om smaken, men at de så fine ut på tallerkenen.

Inger Lise ønsker velkommen og berømmer personalet på kjøkkenet_601x321.jpg

Kommunalsjef Inger Lise Waade ønsket gjestene velkommen og takket alle involverte for innsatsen som ble lagt ned.

Bispevisitas helsesenteret_400x533.png

Tidligere på dagen fikk beboerne besøk av biskop Herborg Finnset.