Hei,

Våren er kommet, og vi gleder oss til lysere tider, også i pandemisammenheng. Det har nå lenge vært lavt smittetrykk i Trøndelag, men i går meldte Trondheim at de frykter at et større smitteutbrudd er under oppseiling igjen. Dette kan være et varsel om at smitten i vår region nå er på vei opp igjen, og vi blir nok en gang minnet på at det er lite som skal til før det blir nye utbrudd. Vi vil derfor benytte sjansen til å minne folk på de nasjonale reglene og anbefalingene om avstand og begrensning av sosiale kontakter nå før langhelger og høytidsdager.

Her finner dere en fin oversikt over de gjeldende anbefalingene: oversikt over nasjonale tiltak.  

Et spørsmål som går igjen i henvendelser er antallet som kan samles i privat hjem. På nåværende tidspunkt oppfordres folk til å møtes utendørs, og ikke ha besøk av flere enn 5 gjester (se de nasjonale tiltakene for supplerende informasjon og unntak).

Vi anbefaler heller ikke unødvendig reising over kommunegrensene av sosiale årsaker. Munnbind må gjerne brukes i situasjoner der flere personer samles, men det er viktig at dette er et tillegg til, og ikke alternativ for, anbefalingen om avstand.

Vi vil også benytte anledningen til å rose Heimværingene for den innsatsen dere har lagt ned, og som vi må legge ned en stund til, for å begrense og hindre smitte i kommunen.

Vi håper på større vaksineleveringer i slutten av mai. På nåværende tidspunkt holder vi på med vaksinering i gruppe 4 (alder 65-74 år og personer med høy risiko), og legger fortløpende ut aktuell informasjon om vaksinering. Med økende vaksinering, og dersom vi klarer å holde smittetrykket lavt, håper vi at sommeren kan bli en fin og mer normalisert tid igjen for oss alle.

 

Med hilsen fra

Kommuneoverlege Cecilie Hatlenes og Ordfører Odd Jarle Svanem