Er du i en av gruppene som er anbefalt vaksinasjon, eller er mellom 18- 64 og ønsker en 4. dose?

Anbefalt intervall siden forrige vaksinedose er minimum 4 måneder. Hvis du har vært syk med luftveissymptomer som feber, hoste og sår hals så bør du vente minst tre uker fra du ble frisk før du tar vaksinen.

Koronavaksinering er gratis og gjennomføres på følgende steder i Heim kommune:

Vitus apotek Kyrksæterøra: Telefon: 72 45 11 10 eller Bestille vaksinetime her

Liabø: Det gjennomføres en siste vaksinasjonsdag på Liabø før jul på helsestasjonen 2. desember kl. 09-13. Det bes om at man ringer helsestasjonen i Heim på telefon 917 48 600  for bestilling av time til vaksineringen på Liabø 2.desember.

Har du ikke tatt influensavaksinen enda?

Barn og voksne med noen alvorlige kroniske sykdommer, samt gravide kan bli alvorlig syke av influensa. Disse bør ta influensavaksine hvert år. I tillegg er alle over 65 år anbefalt å ta influensavaksine vært år.

I år er det kanskje ekstra viktig å ta vaksinen da det har vært lite sirkulerende influensavirus de siste årene, og folk har således dårligere immunitet/beskyttelse mot influensavirus enn tidligere. 

Fastlegene i Heim kommune tilbyr influensavaksine, og i tillegg tilbyr en del apotek influensavaksine. Pris på vaksinering vil variere, da administrasjonsutgiftene til de forskjellige tilbyderne varierer. Vi vil også tilby influensavaksine på vaksinedagen på Liabø 2.desember for de som ønsker det. På vaksinedagen på Liabø koster influensavaksinen 150 kr, koronavaksinen er som tidligere gratis. Koronavaksine og influensavaksine kan tas samtidig.