Fredag den 18. august ble det gjort stas på Hemne Blikk AS ved Ordførerens utdeling av bemerkelser som viser at bedriften har bestått strenge krav som gjelder for Miljøfyrtårnsertifisering, og at bedriften ble sertifisert den 13. juni 2023. Bedriften fikk gode skussmål for sin kunnskap og erfaring og evne til å finne gode økonomiske løsninger ved gjenbruk og ombruk av komponenter.

Hemne Blikk AS er en lokal ventilasjon- og blikkenslagerbedrift med kontor og verksted på Kyrksæterøra. Bedriften, som ble etablert i 2004, består av 2 faste fagspesialister. Bedriften er registrert i Brønnøysundregistret under bransjen «ventilasjonsarbeid» og drives av daglig leder Tore Ragnar Stavås. Hemne Blikk AS påtar seg anbudsoppdrag i lokalområdet og i nabokommune Aure. Omsetning i 2023 var kr. 5,9 mill. 

Miljøfyrtårn er et verktøy for miljøledelse, dvs. et verktøy for å jobbe systematisk innenfor en virksomhet med å redusere forbruk av energi, avfall og vann. Stiftelsen Miljøfyrtårn er Norges største sertifiseringsordning for virksomheter som tar miljøansvar, og nærmere 9 900 norske bedrifter er godkjente etter denne standarden. For at norske bedrifter skal tilpasse seg stadig større krav til miljøansvar som etterspørres i markedet, synes miljøsertifisering å bli et nødvendig kvalifikasjonskrav. Milijøfyrtårn-sertifisering kan brukes i anbud hvor det kreves miljøsertifisering og vil også forbedre omdømme til virksomheten.

For å bli Miljøfyrtårn-sertifisert må du oppfylle grunnleggende felleskriterier, i tillegg til aktuelle bransjekriterier. Hemne Blikk AS har oppfylt følgende kriteriesett:
  • 0A - Felleskriterier, privat og statlig
  • 15 - Mekanisk verksted
  • 20 - Ventilasjons,- kulde- og varmepumpearbeid

Det er dermed bekreftet at Hemne Blikk AS sin miljøstandard og rutiner er funnet å være i overenstemmelse med strenge kriterier som er tilfredsstilt innen temaene:

  • Arbeidsmiljø /HMS
  • Innkjøp
  • Energi
  • Transport
  • Avfall
  • Utslipp
  • Estetikk

Deltakere ved seremonien: Fra venstre Per Fjærli, Hemne Blikk As, Ordfører Heim kommune Odd Jarle Svanem, Konsulent Helen Marie Hartel, Tore Stavås, DL Hemne Blikk AS, Sertifisør Jorulf Magne Gumdal,  Næringssjef i Heim kommune Roger Kjørsvik 
Deltakere ved seremonien: Fra venstre Per Fjærli, Hemne Blikk As, Ordfører Heim kommune Odd Jarle Svanem, Konsulent Helen Marie Hartel, Tore Stavås, DL Hemne Blikk AS, Sertifisør Jorulf Magne Gumdal, Ole Lefstad, Hemen Blikk AS og Næringssjef i Heim kommune Roger Kjørsvik

 DL Tore Stavås fra Hemne Blikk AS spretter den flotte seremonikaka
Daglig leder Tore Stavås fra Hemne Blikk AS spretter den flotte seremonikaka 

 

Miljø- og bærekraftprofilen som særlig kan fremheves for Hemne Blikk AS:
Bedriften satser på å ligge langt fremme lokalt ved markedsføring av ombruk for VVS – komponenter i bygg.

Bedriften har i lengre tid arbeidet med ombruk av ventilasjonskomponenter, ved å foreslå ombruk for byggherrene der det ligger slik til rette. Designfasen og prosjekteringen er avgjørende for om ombruk kan gjennomføres. Bedriften er slik fremoverlent og miljøbevisst - ikke minst spares kostnader i byggeprosjektene, der ombruk blir lagt inn.

Hemne Blikk AS har gjennom sine prosjekter arbeidet bevisst for å markedsføre miljø- og bærekraftprofil for ombruk av anleggskomponenter fra VVS – anlegg som utskiftes, dvs. bevisst ombruk – som gir en meget god miljøgevinst - og betydelig mindre avfall og svinn – og for oppdragsgiver en gunstigere totalkostnad!

Daglig leder Tore Stavås forteller at bevegelige deler som motorer, vifter, varmevekslere og spjeldventiler overhales, og kanaler som er like gode brukes på nytt - og slik får komponentene nytt liv i byggene! Lavere totalkostnad verdsettes selvfølgelig høyt av prosjekteier!

Daglig leder Tore Stavås fra Hemne Blikk AS fremhold det gode opplegget for styring og veiledning fra konsulent Helen Hartel. Han takket henne for en inkluderende og god oppfølging frem til sertifiseringen. Som takk overrakte Stavås flotte blomsterbuketter til både konsullenten og sertifisøren. 

 

Midler fra kommunens næringsfond for å jobbe med miljøfyrtårn sertifisering
Visste du at midler fra næringsfondet i Heim kommune kan tildeles inntil 5 bedrifter i året for arbeid med å blir sertifisert som Miljøfyrtårn? Vil du vite mer om dette? Følg lenken til vår infoside om Heim kommunes næringsfond.

 

 

Logo Miljøfyrtårn          Heim+kommunevåpen+skjold_blå-sølv( redigert).jpgLogo Hemne Blikk AS

For mer informasjon om Hemne Blikk AS besøk bedriftens Facebook side. Du kan også lese mer om Miljøfyrtårn-sertifisering i Heim kommune på vår infoside: Miljøfyrtårn-sertifisering i Heim kommune