De besøkende ble tatt med fra Stormyra til Valsøya der de pratet med innbyggere og næringslivsaktører samt at de fikk oppleve Geitbåtmusseet.

Etter Valsøya gikk turen til Dyregrova der Gulstripedamene argumenterte for bedre sikkerhet langs den høyt trafikkerte strekningen som har vært preget av utforkjøringer og ulykker.

Gruppen ankom Kyrksæterøra der de møtte representanter fra Wacker Chemicals Norway AS, Heim Aktivum, Sodvin og Næringssjef i Heim kommune. Administrerende direktør i Wacker, Torbjørn Halland, fortalte om utviklingen på Holla gjennom årene og om bedriftens planer for utvidelse. Wacker vil være et bærekraftig konsern som setter fokus på FNs bærekraftsmål. Som et ledd i dette arbeidet har Wakcer Chemicals Norway et mål om å være klimanøytralt innen 2030. Wacker vil se spesielt på mulighetene som finnes i gjenvinning av varme (i form av varmt prosessvann) og CO2-fangst. 

Daglig leder Fartein Kjørsvik fra Sodvin Holding la frem en presentasjon om Holla utenfor porten. Sammen med Sodvin Holding har Heim kommune vedtatt å gå sammen med Heim Aktivum AS, Tjeldbergodden utvikling AS og Wacker Chemicals Norway AS om opprettelse av en grønn industripark. Sodvin ser også stort potensiale i energigjenvinning på Holla som på sikt kan produsere nok til 15 ganger dagens forbruk i Heim (minus det som brukes på Holla). En slik park vil også gi synergieffekter både lokalt og regionalt gjennom klüsteretablering. 

Næringssjef i Heim Kommune Roger Kjørsvik snakket om kommunens tanker rundt industriparken. Heim vil blant se på muligheter for å bruke varmt vann og damp til veksthus og andre former for matproduksjon som vil bidra til økt matsikkerhet i området. 

I forbindelse med besøket ble det også avholdt et møte med innbyggere som bor langs veien mellom Kyrksæterøra sentrum og Holla. Deltakere fikk møte sammen med Stortingsrepresentantene, Trøndelag Fylkeskommune, Heim kommune og lokale politikere. Det ble satt fokus på hva vi kan få til i fellesskap og Fylkeskommunen oppfordrer partene til å samarbeide rundt et spleiselag og prioritering av strakstiltak. Fylkeskommunen og Heim kommune ga generell informasjon om trafikksikkerhetsarbeid i regionen samt lokalt i kommunen.

 

For mer informasjon om trafikksikkerhetsarbeid i Heim kommune besøk vår infoside: https://www.heim.kommune.no/trafikksikkerhet.6571593-500429.html

På bildet: Næringssjef i Heim kommune Roger Kjørsvik
På bildet: Næringssjef i Heim kommune Roger Kjørsvik

På bildet: Det ble avholdt folkemøte i forbindelse med trafikksituasjon fra Kyrksæterøra til Holla
På bildet: Det ble avholdt et møte med innbyggere i forbindelse med trafikksituasjon fra Kyrksæterøra til Holla

På bildet: Daglig leder ved Sodvin Fartein Kjørsvik
På bildet: Daglig leder ved Sodvin Fartein Kjørsvik

På bildet: Administrerende direktør i Wacker Chemicals Norway Torbjørn Helland
På bildet: Administrerende direktør i Wacker Chemicals Norway Torbjørn Halland

På bildet: Besøkende i Valsøybotn
På bildet: Besøkende i Valsøyfjord