Et arbeidssted defineres som enhet med en sterk heltidskultur når minst 50% av ansatte jobber heltid (kilde FAFO).

I 2021 vedtok kommunestyret i Heim iverksettelse av “Moderniseringsprosjektet”. Prosjektet har som hensikt å modernisere helse- og mestringstjenestene i kommunen. Som et ledd i dette arbeidet ble delprosjektet “Heltidskultur og arbeidsordninger” født.

Det er med glede at Heim kommune kan si at Heltidskultursprosjektet er realisert og går i drift. Fra i dag driver alle enheter i Helse og mestring i Heim med heltidskultur. Alle faste ansatte, uansett stillingstype, har fått tilbud om heltidsstilling. I tillegg blir alle faste stillinger som lyses ut innenfor Helse og mestring lyst ut som heltidsstillinger.

Helseminister Ingvild Kjerkol, som ble orientert om prosjektet under besøk i Heim kommune 18.august, har sagt at hun er glad at Heim er i gang med flere tiltak på området.

Sammen med flere ansatte og beboere ble anledningen markert på Heim Helsesenter avd. Kyrksæterøra.

Vi er den første enheten der alle tjenesteområder opererer med heltidskultur. Dette fører til økt rekruttering, kontinuitet og kvalitet i tjenestetilbudet. Det er noe vi skal være stolt av, sier enhetsleder for Helse og mestring i Heim kommune Eli Mette Ljøkelsøy Vitsø.

Enhetsleder for Helse og Mestring i Heim kommune Eli Mette Ljøkelsøy Vitsø sammen med  Ordfører Odd Jarle Svanem
Enhetsleder for Helse og Mestring i Heim kommune Eli Mette Ljøkelsøy Vitsø sammen med
Ordfører Odd Jarle Svanem

 

Videre forteller Vitsø at det er det største organisasjonsutviklingsprosjektet hun har vært med på i de snart 40 årene hun har jobbet i kommunen.

Ordfører Odd Jarle Svanem og varaordfører Marit Liabø Sandvik var også var til stede under markeringen. Ordføreren takket alle ansatte som har vært involvert og sier at deres innsats har vært avgjørende.