Heim kommune fikk ettermiddag lørdag 5. august beskjed om at vannet fra kommunal vannforsyning var borte i området Bugen til Holla.

Feilen ble hurtig lokalisert til å være et brudd i eternitt hovedledning ved Misjonshuset i Hasselveien på Kyrksæterøra. Midlertidig vannforsyning ble gjenopprettet ca. kl 0200 natt til søndag 6. august.

Ettersom ledningsnettet har vært uten trykk, risikerer man at det kan komme bakterier inn i ledningsnettet, og derfor sendes det ut kokevarsel. Området som er berørt av kokevarselet er angitt på kart under.

Mer om hvordan en forholder seg ved kokevarsel kan finnes her: https://www.fhi.no/kl/drikkevann/rad/kokevarsel/

 

Tilgang til rent drikkevann:

Det er mulig å hente rent vann på nedsiden av Hollaveien 2A (Kraftlagsbygget) – der er det lagt ut slange med rent vann.

Det er også satt ut ei vannvogn med rent vann i busslomme mellom Spjøtvollan og Holla.

 

Hvis man opplever luft og/eller være misfarget vann, anbefales det å tappe vann fra utekran eller kran som ikke leder varrmtvann.

Heim kommune vil sende ut oppdatert informasjon til berørte abonnenter så snart vi vet mer om framdrift.

 

Videre arbeid med utbedring av ledningsnett

I forbindelse med den oppståtte lekkasjen, vil kommunen starte arbeidet med å legge om vannledning, slik at den følger Hasselveien. Dette for å fjerne eldre ledningsstrekk som har overhengende fare for framtidige lekkasjer.

Som en følge av dette må man påregne at Hasselveien vil bli stengt i en lengre periode.