Ungt Entreprenørskap beskrives som en landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Hvert år holder fylkesavdelingen et regionmesterskap for elevbedrifter i Trøndelag. Antall elevbedrifter i fylket var så stor at mesterskapet ble delt i to. Elevbedrifter fra den sørlige del av Trøndelag møtte på City Syd 30.mars til en hel dag med salg, show, messe og premiering. Elevbedriftene konkurrerte i forskjellige kategorier basert på kriteria som la vekt på FNs bærekraftsmål.  Elevbedriften Tredeisgn fra Sodin skole deltok i to kategorier: årets beste grønne entreprenør og årets beste stand og kundeopplevelse.

For å kunne delta på fylkesmessen måtte Tredeisgn EB først konkurrere lokalt i Heim der de kom på førsteplass og fikk støtte fra Trøndelag Sparebank. Håkon og Jørgen, som står bak elevbedriften Tredesign, forteller at tanken først var å lage bakverk, men de fant fort ut at dette ikke var noe for dem. I stedet ville de fokusere på produksjon av treprodukter laget stort sett av restmateriale som gamle planker og avkapp som ellers hadde blitt kastet. Tredesigns bærekraftige konsept ble videreutviklet på hjemmeverkstedet til Håkon der han og Jørgen laget både skjærefjøler, hånddukholdere og serveringsbrett fra blant annet restmateriale de fikk fra Alti Heim etter oppussingen. Ungdommene forteller at kunnskap om treverk og ikke minst sløydtimene på skolen har vært verdifulle i prosessen. Det har vært viktig for Tredesign å satse på kvalitetsprodukter og de har fått gode tilbakemeldinger på både ferdighetene i produksjonen i tillegg til utseende på produktene.

Som en del av programmet har elevbedriftene fått veiledning fra mentorer i næringsliv og ikke minst fra dedikerte elevbedriftslærere som Egon Ringseth fra Sodin Skole. Egon forteller at elevene lærer om flere aspekter innenfor bedriftsarbeid fra utvikling og markedsføring til økonomi og oppsett av budsjett. Egon har jobbet med elevbedrifter i mange år og ble hedret under fylkesmessen for sitt utsøkt arbeid med entreprenørskap i undervisningen.

 

På bildet: Egon Ringseth ble hedret for sitt arbeid med elevbedrifter
På bildet: Bedriftslærer Egon Ringset fra Sodin Skole ble hedret under fylkesmessen

 

- For å være en god elevbedriftslærer må man være god på kommunikasjon, være flink til å lytte og forstå elevenes behov, være kreativ og tenke utenfor boksen, være inspirerende og motiverende for å hjelpe elevene til å nå sitt potensial, være fleksibel og tilpasse veiledning og ikke minst oppmuntre og legge til rette for samarbeid mellom elevene basert på ulike ferdigheter. (Ungt Entreprenørskap).


Gratulerer til både Tredesign EB og Egon Ringseth!

For mer informasjon om Ungt Entreprenørskap besøk www.ue.no.