Hva opptar deg for tida? 

Jobb, trening og studie. Jeg er utdannet som psykiatrisk sykepleier og har takket ja til et to-års studium for å bli helsesykepleier. Det har vært vanskelig å komme inn på studiet, så jeg takket ja til studieplassen så snart jeg fikk tilbudet.

 

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt

Alle dager er unike. Den mest spesielle arbeidsdagen jeg har hatt i Heim må være i forbindelse med korona og nedstenging. Jeg husker at jeg var på helsestasjon på Øra og var ganske ny i jobben. Det var mye å ta hensyn til på grunn av strenge smittevernstiltak. Kun de minst barna ble innkalt inn til helsestasjonen og vi satt av ekstra tid til vasking mellom besøkende. De som ikke fikk komme til helsestasjon ble oppringt.  Etter hvert ble jeg med på vaksinering med vaksineringsteamet i Heim.

 

Hva får deg til å le? 

Den lune humoren og type videoer «funny when its wrong» i tilegg til tørre vitser

 

Hva gjør du om du får en uventet fridag? 

Da tror jeg at jeg hadde enten ligget rett ut på sofaen eller satset på en fjelltur. Det finnes mange fine turer i nærområdet der jeg bor. Jeg skulle helst har sagt les eller gjør husarbeid, men jeg vet at jeg ikke kommer til å gjøre det.  

 

Hva hadde du gjort om du vant en million? 

Jeg hadde fylt opp på sparekonto, betalt ned litt ekstra på huslån og kanskje funnet på en litt grei ferietur med mine døtre.  

 

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor? 

Det har jeg ville gitt til mine kollegaer. De er gode kollegaer, rett og slett den beste gjengen mann kunne fått. Alle bryr seg om hverandre, vil hjelpe hverandre og alle tar et ekstra tak når nødvendig.  

 

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn? 

Stol på deg selv. Om du er usikker så bør du bare prøve likevel. Det har ikke noe si at ting ikke går som planlagt.  

 

Hva er det beste komplimentet du har fått? 

Jeg husker veldig godt ei eldre dama jeg hadde kontakt med da jeg jobbet hjemmesykepleier. Jeg hadde en travel arbeidsdag, men hun takket meg og sa at hun satt pris på at jeg tok tid til henne til tross for at jeg skulle ha kjørt til neste pasient. Hun var så takknemlig, det betydd mye for meg også. Jeg lærte at det er viktig å ta seg tid og for å prøve å være påkoblet der man er. Vi kan ikke stress og tenke på at man skulle har vært en annen plass.  

 

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort? 

Jeg husker at jeg ikke skulle bli sykepleier fordi det hadde jeg ikke lyst til i det hele tatt. Jeg skulle bli styrmann på båt, men turte aldri å velge det. Kanskje jeg ville ha prøvd det om jeg fikk velge igjen, men etter en stund fante jeg ut at et yrke innenfor helse og omsorg passet meg veldig godt og jeg fikk tilbakemelding på at jeg er flink til å prate med folk.

 

Hva er det beste med å jobbe i Heim kommune? 

At vi har veldig gode systemer og godt tverrprofesjonelt samarbeid. Det er lett å spørre om hjelp når man trenger det. 

 

Hva kan du ikke leve uten? 

Føttene mine. Jeg må ut å bevege meg! Fysisk aktivitet er kjempeviktig. Hvis jeg ikke får regelmessig mosjon så kjenner jeg det godt. Det gjør godt å trene, det gir meg energi.  

 

Hvem skulle du helst sett i scenen? 

Jeg er glad i å gå på konsert. Jeg har vært på flere konserter med Bruce Springsteen. Det hadde vært kult å se han igjen.

 

Fem favoritter: 

Musikk: Jeg hører på alt mulig. Det er mye bra norsk musikk. Madrugada, Higasakite, Susanne Sundfør.

Mat: Sushi! Før jul gleder meg til rakfisklag.    

TV-serie: Jeg har ikke sett mye på serier, men jeg ble hektet for en stund tilbake på Homeland. Før jul liker jeg alltid å sette på Julekalender, helst på NRK, den er koselig.

Uttrykk: Uttrykk jeg og noen venner har hatt er “Det ordner seg”.  Et annet fint uttrykk i jobbsammenheng er “Man må tro det for å se det.”  Man må tro at det kan være sann for det blir sann.  

Sted i Heim: Hennafjellet. Det er et veldig fint fjell å gå på med en veldig fin utsikt.