Hva opptar deg for tida? 
Oppstart av nytt semester på skolen etter juleferien. Refleksjon over året som har gått, og planer og forventninger til det nye året. Så håper jeg på godt vintervær med muligheter for aking, ski og skøyter med barna på Ven. Privat er jeg også glad i vinter og godt skiføre. Natur og friluftsliv betyr mye for meg. Jeg er veldig opptatt av at vi må ta vare på den vakre og viktige naturen vår.  

 

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt? 
Den dagen da jeg fikk vite at en av elevene mine hadde vunnet en tur for seg og læreren sin til Sri Lanka, var spesiell. Eleven vant en konkurranse i forbindelse med deltakelse i Orkidéaksjonen, en landsomfattende aksjon der pengene gikk til forebyggende arbeid mot rusgifter. Vi fikk to opplevelsesrike uker på Sri Lanka med bistandsorganisasjonen FORUT.  
 

Hva får deg til å le? 
Det er umulig å ikke le når en ser hvordan de yngste elevene fryder seg når de får være fysisk aktive! Det er bare å åpne døra til gymsalen, så begynner beina å gå som trommestikker. De er høyt og lavt, og superglade! Stor fart og mye spenning i akebakken på siste uteskoledag fikk latterdøra til å stå på vidt gap hos store og små. 

 

Hva gjør du om du får en uventet fridag? 
Da blir det en rolig morgen med tekoppen, før jeg tar en tur på fjellet.  
 

Hva hadde du gjort om du vant en million? 
Da ville jeg invitert familien med på en rundreise i USA og Canada med dattera Pauline som guide. Hun bor der på 5.året nå, og vi har ennå ikke vært på besøk. Så ville vel pengene holdt til vedlikehold av diverse bygninger i noen år framover.  
 

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor? 
Til Beata, vår enestående renholder. Hun er pliktoppfyllende og alltid vennlig mot barn og voksne på Ven.  
 

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn? 
Barn liker jo å høre om hvordan det var i «gamle dager» da de voksne var små, så jeg vil nok fortelle om opplevelser fra en fin og bekymringsløs barndom på 70-tallet da vi lekte ute til vi ble ropt inn av foreldrene om kvelden. Og om barndommens somre på den veiløse hytta i Snillfjord med fjellturer, bading og fiske. Jeg vokste opp på Lillehammer, med hytte i Snillfjord. Foreldrene mine var lærere, og vi var på hytta hele sommeren.  
 

Hva er det beste komplimentet du har fått? 
Jeg tar det som kompliment at de voksne barna mine fortsatt spør meg om råd.  
 

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort? 
Da ville jeg jobbet i barneavdelinga på et bibliotek.  
 

Hva er det beste med å jobbe i Heim kommune? 
Jeg opplever at kommunen har gode rutiner på tjenester som vi i skolen er avhengige av; renhold, IT, vaktmestertjenester, helse og ppt. Ellers trives jeg godt på Ven med gode kollegaer. Ansatte i barnehage, skole og sfo samarbeider godt og har det fint sammen. Jeg trivdes også veldig godt i de 22 årene jeg jobbet på Sodin! Der knyttet jeg mange kontakter som er viktige for meg i dag. Og jeg håper at jeg er kvalifisert til å delta på pensjonisttreff på Sodin når den tid kommer😊 
 

Hva kan du ikke leve uten? 
Nærhet til naturen; sjø og fjell. Og selvfølgelig; familie og venner. 
 

Hvem skulle du helst sett i Kulørn? 
Sondre Justad. Flott artist og menneske, med tilknytning til Heim. 
 

 

Fem favoritter: 

Musikk: Di Derre 
Mat: Torsk 
TV-serier: Gitt bort (adopsjon) og Oppsynsmannen (naturtap) 
Uttrykk: Å, sånn ja! Nei, nå skifter vi tema! 
Sted i Heim: Hammarkleiva; avsides og naturskjønt med gamle kulturminner