Ukens ansatt

Navn: Katrine Ytreland

Alder: 45 år

Bosted: Kyrksæterøra

Hvor jobber du?  PPT

Ansatt i Heim kommune siden: 

Har jobbet i Hemne kommune i mange år. Ansatt i PPT-tjenesten siden 2018. Før det jobbet jeg 14 år i barnehagene i Hemne og 4 år hos NAV. Nå er jeg rådgiver for alle barnehagene og første klasse på Sodin.

 

Hva opptar deg for tida?
Jeg er opptatt av tidlig innsats og helhetlig inkludering av barn og unge. Tidlig innsats kan begynne allerede på helsestasjonen, der vi hjelper de som trenger det der. Jeg har skrevet en mastergrad om mobbing i barnehagen, og der fant jeg ut at det er viktig å starte arbeidet allerede i barnehagen med å motvirke mobbing.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Jeg har så varierende arbeidshverdag, at jeg klarer ikke finne noen som stikker seg ut. Bare i går var jeg med førskolen, og der gikk brannalarmen. Da ble det liv i leiren.

Hva får deg til å le?
Jeg flirer mye med barna. De sier så mye gøy! Vi har et veldig godt arbeidsmiljø på PPT-tjenesten, og vi ler mye når vi treffes. Den svært så inkluderende lederen vår, Marit Sæther, skaper godt arbeidsmiljø og trivsel. Hun er en fantastisk person med godt humør og viser stor grad av tillit til sine ansatte samtidig som hun har god kontroll.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Er det fint vær velger jeg å ta meg en fjelltur. Har et mål om å få tatt fjelltoppene i Halsa. Er veldig glad i Røst-fjellet og Slettfjellet. Har prøvd truger, og jeg anbefaler alle å ta på seg hodelykt og spenne på seg trugene for å ta noen fine vinterturer. Det er helt fantastisk. 

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Samboeren har hyttetomt på Bjerksetra (forbi skisenteret). Vi hadde nok fått realisert hyttedrømmen med den millionen. 

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Jeg ville gitt en blomsterbukett til Anette Ertvaag, for hun har bursdag i dag!

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Jeg er den heldige generasjonen som har vært uten internett og mobiltelefon. Man levde gode liv uten telefon og internett, og det må være god kunnskap å videreformidle.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Tilbakemeldinger når jeg har gjort en god jobb er de beste komplimentene jeg får.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Da ville jeg ha vært sykepleier. Der tror jeg du har uante muligheter til å jobbe med mye forskjellig. Jeg angrer ikke på at jeg jobber med folk. Det å jobbe med folk er bra for oss mennesker. Man blir ikke millionær av det, men det gjør så mye for livet ditt og egen personlig utvikling. Du får et annet forhold til likeverd og inkludering, og ser verdien i alle mennesker.

Hva er det beste med å jobbe i Heim kommune?
Menneskene og kollegaene mine er det beste med å jobbe i Heim kommune. Det er en fantastisk bygd, og det er grunnen til at jeg fortsatt bor her etter å ha flyttet fra Karmøy i 1999. Man har så mange muligheter på fritiden her, med alt fra idrett til korps og friluftsliv. Det skal mye til for å få fritidsproblemer her.

Hva kan du ikke leve uten?
Kaffe. Burde sikkert svart ungene mine her!

Hvem skulle du helst sett i kulØr`n?
Bjørn Eidsvåg.

 

Fem favoritter:

Musikk: Bjørn Eidsvåg, Maria Haukås, Eva Weel Skram

Mat: Ingenting som slår en god biff med godt tilbehør

TV-serie: Broen, Line of duty

Uttrykk: Kommer ikke på noe i farta

Sted i Heim: Det må være «finstedet på Vinjeøra».