Hva opptar deg for tida?
Jeg forbereder oppstart i mai for to nye grupper bosatte flyktninger fra Ukraina. Det gjelder både Kyrksæterøra og Liabø. Nye rom og utstyr til undervisningen må på plass, nye timeplaner for alle grupper må lages, og jeg må fordele de ansatte slik at vi kan gi et best mulig tilbud. Da vi begynte i høst, hadde vi ca. tjue deltakere. Når vi kommer til mai, har vi ca. 85 deltakere. Det er en veldig stor økning! Tallet inkluderer bosatte flyktninger, andre med rett og plikt til norskopplæring samt betalingsdeltakere.


Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt
Det var et vanskelig spørsmål, det er ikke så lett å trekke frem kun en dag. Jeg jobbet mange år som lærer på ungdomstrinnet før jeg kom til Heim. Det blir aldri kjedelig når du omgir deg med elever, og det er spesielt å følge utviklingen fra barn til ungdom. Jeg husker godt en avslutning for et trinn vi hadde jobbet mye med. Jeg var relativt fersk som lærer og hadde til tider følt meg utilstrekkelig og motløs. Å se dem stå der i finstasen, opptre, være sammensveiset, motta vitnemål og uttrykke at de kanskje kom til å savne oss litt – det var en fin avslutning på tre år med mange ulike følelser på en gang. Det gode teamet mitt var alfa og omega.


Hva får deg til å le?
God humor – det vil si min humor 😊 Komiske situasjoner må det være lov å le av.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da ville jeg slappet av, spist en god lunsj og besøkt eller ringt noen. 
 

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Jeg måtte vel være fornuftig og investere i oppussingen vi holder på med hjemme. Kanskje en ny bil? Så hadde jeg nok spart noe og brukt resten på reising. Jeg har flere steder i verden jeg vil se og gjense!
 

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Det må være de ansatte på voksenopplæringen. De har høy arbeidsmoral, er fleksible og må forholde seg til flere endringer gjennom et skoleår. Dessuten ler de stort sett av vitsene mine!
 

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Livet går opp og ned. Det er naturlig, og ikke farlig. Det er flest hverdager. Det er lov å gjøre feil og å spørre om råd. Ta vare på familie og venner. Du trenger dem, og de trenger deg. Le og syng mye. Si takk. Reis litt vekk fra hjemstedet for å studere/jobbe og kom heller tilbake etter en stund. Du har så godt av å møte andre mennesker og steder. Og selvsagt: Spill gjerne i korps!
 

Hva er det beste komplimentet du har fått?
En elev foreslo at jeg var 24 år her forleden. Det synes jeg var pent sagt/gjettet, siden jeg sa 42 på tysk 😊.
Ingenting slår vel uansett når sønnen min på tre år sier: Æ elske dæ, mamma.

 

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Jeg vet faktisk ikke, jeg har helt fra ung alder hatt lyst til å jobbe i skolen. Det måtte eventuelt vært en jobb som i større grad åpnet opp for utenlandsopphold. Jeg ville kanskje lært meg enda flere språk.
 

Hva er det beste med å jobbe i Heim kommune?
Det er en trygg arbeidsplass. Jeg har meget gode kollegaer.

 

Hva kan du ikke leve uten?
Familien min og vennene mine. Men siden spørsmålet handler om hva og ikke hvem, så er det kanskje mer slikt som dansk leverpostei, ferie og sang/musikk.
 

Hvem skulle du helst sett på scenen?
Lene Kongsvik Johansen. Jeg synes hun har noen fantastiske karakterer som jeg morer meg stort over.

 

Fem favoritter:

  1. Musikk: Klassisk, pop og gospel
  2. Mat: Indisk mat
  3. TV-serie: Grey’s anatomy
  4. Uttrykk: De fleste bekymringer blir det ikke noe av
  5. Sted i Heim: Likroken – en skjult perle!