I fjor ble yrkesmessa arrangert digitalt, noe som var både spennende og nytt. I år møtte hele 44 ulike bedrifter/aktører opp i Hemnehallen for å prate med besøkende om arbeidslivet i Heim. Aldri før har det vært så mange deltakere på yrkesmessen. Tora Vaagan Hofset, daglig leder i Heim Næringsforening, forteller at hun er meget imponert over engasjementet og takker både næringslivet, skoler og kommunen som bidro til at vi kunne vise såpass stort mangfold av muligheter i Heim. Hun nevner også elevene fra Kyrksæterøra vgs. som stilte med egen stand.

- For å lykkes med et slikt arrangement er det viktig at vi har en yrkesmesse-komite som jobber godt med planlegging, organisering, mobilisering og gjennomføring. Yrkesmesse-komiteen er bredt sammensatt og består av representanter fra næringslivet, kommunen, NAV, alle skolene (to ungdomsskoler og Kyrksæterøra vgs.) og Heim Næringsforening. Det er fantastisk flott å være en del av det fellesskapet vi har her i Heim. Vi gir begrepet SAMSKAPING innhold og tiltak. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra bedriftene om at messa var godt besøkt. Vi skal ha evalueringsmøte for å se på hva som fungerer godt og hva vi kan forbedre til neste gang, forteller Tora Vaagan Hofset.


Siv Helen Vinje, markedsrådgiver ved NAV Heim, er også fornøyd med gjennomføringen av yrkesmessa. "Det var gode stands og fornøyde ungdommer og arbeidssøkere. I etterkant har jeg hørt om flere ungdommer som har funnet ut hvilken linje de ønsker å søke seg inn på. Det er artig å høre!"

Lisbeth Enoksen og Line Bjørshol fra NAV Heim pratet med besøkende om hva det betyr å jobbe i NAV og kommunen
Lisbeth Enoksen og Line Bjørshol fra NAV Heim pratet med besøkende om hva det betyr å jobbe i NAV og kommunen

 

Yrkesmessa er en av mange aktiviteter som Heim kommune, Heim Næringsforening og NAV Heim samarbeider om for å fremme Heim som en attraktiv og konkurransedyktig kommune å jobbe og bo i. Å kunne rekruttere kvalifisert arbeidskraft og tiltrekke seg nye innbyggere er et felles mål for alle.

yrkesmessa fra galleriet.jpg    
Rekordmange deltok på yrkesmessa i Hemnehallen      

Familiens Hus på yrkesmessa 2023
Familiens Hus stod sammen på stand. Fra venstre til høyre: Marit Liabø Sandvik (PPT), Kristin Haugseth (Barnevernet), Eli S. Kvakland (Helsestasjon) og Vigdis Bjerkli (Helsestasjon)