Lys i Gamle Hus samling i Heim

Fredag 24. mars hadde prosjektet LYS I GAMLE HUS samling her i Heim! Prosjektlederne fra de andre pilotkommunene Kvitsøy, Vinje, Sør-Aurdal og Rollag reiste land og strand for å gjøre seg kjent med hvordan prosjektet utarter seg i Heim. Dette ble forsøkt vist på en dag, og tidsskjema måtte selvfølgelig sprekke. Det tyder på at her i kommunen foregår det mye bra!

Bilde: Prosjektlederen i Heim Runa Tunheim sammen med prosjektledere fra de andre pilotkommunene Kvitsøy, Vinje, Sør- Aurdal og Rollag
Prosjektleder i Heim, Runa Tunheim, sammen med prosjektledere fra de andre pilotkommunene: Silje Hagen (Vinje), Bastian Tuv (Rollag), Olav Kristian Huseby (Sør-Aurdal) og Helene Nordbø Hansen (Kvitsøy).


Representanter fra Trøndelag fylkeskommuneHeim kommuneRURALIS, og flust av inspirerende ildsjeler som har hatt med prosjektet å gjøre på ulike måter, stilte opp til inspirasjon og glede for alle frammøtte.  

Noen smakebiter fra samlingen:

Helga Hjorthol Grønset sang og fortalte ærlig om prosessen fra lysende idè til renovert låve. 

Heidi Larsen fra Bakkan i Taftøysundet presenterte framtidsvyer rundt et bruk fra 1600-tallet hun og familien nettopp har tatt over. 

Dette til inspirasjon og for å skjønne HVORFOR ta i bruk gamle hus, og vise hvor bra det kan bli. 

Tora Hofset fra Heim næringsforening snakket om hvordan de jobber for omdømmebygging i og utenfor kommunegrensa. 

Oddny Løwe fra Litt Nytt Bygg og BETA Coworking space om det å være gründer på bygda. 

Først på dagen fikk prosjektlederne kursing i å lese og datere et hus/uthus, ved Jon Bojer Godal, og sveipet innom Husasnotra. 

Søknadsverksted 20.april

Tid: kl. 18-21
Sted: Vinjefjordskroa
 

Velkommen til søknadsverksted. Et tomt hus, ute av bruk kan med rette tiltak komme i bruk igjen. Og da er det fint å vite at det finnes økonomisk hjelp på veien. Men hvor begynner man? Bli med når Lys i gamle hus arrangerer søknadsverksted! Med på laget har vi Kulturminnefondet, Stiftelsen Norsk Kulturarv og Else 'Sprossa' Rønnevig. Det et verksted spekket med gode råd og inspirasjon for deg som lurer på om det er på tide å ta et tak. I tillegg til det digitale programmet så vil det være lokale arrangementer i våre pilotkommuner, Heim, Kvitsøy, Rollag, Sør-Aurdal og Vinje.

I forkant av det digitale verkstedet hører vi i Heim fra Jon Bojer Godal som vil innlede om byggeskikken vår.

Etter den digitale sendingen vil lokal prosjektleder for Lys i Gamle Hus vise til lokale og regionale tilskudd som er tilgjengelige. Arrangementet er i samarbeid med Fortidsminneforeningen den Trønderske Avdeling, som også vil være tilstede. 

Eier du et gammelt hus er det bare å møte opp for en trivelig aften, så skal vi forsøke å bli så kloke vi kan på tilskuddsordninger og hvordan gå fram. Velkommen skal du være!


Påmelding innen 15. april
Pris: 100 

Kontakt
Runa Tunheim
runa@fortidsminneforeningen.no
mob.975 16 711

 

For mer informasjon om søknadsverksted besøk fortidsminneforeningen.no