Bildet: Siv Tove Sødal
På bildet: Siv Tove Sødal

Rådgiver Oppvekst, Siv Tove Sødal

Siv Tove har jobbet i kommunen siden 1993 da hun startet som lærer på Sodin skole. Siv Tove har også jobbet som rektor på Svanem skole i tillegg til at hun var rektor i ett år på Longyearbyen skole. Etter at Siv Tove kom tilbake fra Svalbard fortsatte hun i rollen som rektor på Sodin skole, en rolle hun har hatt i 12 år. Hun forteller at hun har jobbet innenfor oppvekst hele sin yrkeskarriere. Det med å kunne legge til rette for barn og unges personlige utvikling er noe hun trives med. 

I sin nye rolle som oppvekstrådgiver forteller Siv Tove at hun i denne stillingen, kan jobbe målrettet for at barn og elever får en trygg og god skolehverdag. 

- Jeg vil være med å styrke samarbeidet og laget rundt barnet innenfor oppvekstsektoren. Det er viktig at alle i laget rundt barnet jobber sammen slik at de skal få et best mulig utgangspunkt. 

Til høsten planlegger Siv Tove og skolene i Heim en mini-konferanse med tittelen: Heim, et lærende felleskap. " Vi har fått midler fra Statsforvalteren til å arrangere en konferanse og dette er noe nytt og spennende vi gleder oss til. Konferansen er et samarbeid mellom Heim kommune og NTNU Skrivesenteret og vil være første gangen alle skoleansatte i Heim møter sammen".

På bildet: Hege Bjerkli Daaland
På bildet: Hege Bjerkli Daaland

Rektor Sodin Skole, Hege Bjerkli Daaland

Hege har jobbet i kommunen siden 2000 da hun startet som lærer på Sodin skole. Siden den gang har hun hatt mange funksjoner, blant annet teamleder (trinnkoordinator), rådgiver og konstituert rektor. Etter at hun fullførte lederutdanningen jobbet hun tre år som rektor på Vinjeøra skole. Hege forteller hun gjennom sine roller har fått mye tillit og at det er noe hun setter stor pris på. 

Hege forteller at hun liker å møte folk og at det som er viktig for henne som rektor er at alle sammen får en god opplevelse i møte med skolen. 

- Målet er at elevene skal se tilbake på årene på Sodin som fine år. Vi som ansatte skal være fremoverlent og nysgjerrige på faglig utvikling innenfor skoleområdet samtidig som vi ser ting med kritiske øyne.

 

På bildet: Vidar Johansen
På bildet: Vidar Johansen

Rektor Svanem skole og Vinjeøra skole, Vidar Øgaard Johansen

Vidar startet som lærer i Trondheim for 12 år siden. Han har også jobbet i tidligere Hemne kommune som lærer ved Svanem skole der han også fikk prøve livet som konstituert rektor ved flere anledninger. Som ansatt i Heim kommune gjennomførte han rektorutdanningen. De siste tre årene har Vidar jobbet som rektor i Hitra kommune. Der sanket han nye erfaringer, samt at han fikk muligheten til å studere videre innenfor skoleledelse, noe han er takknemlig for.

- Skolelederperspektivet er interessant og ga mersmak for enda mer teoretisk påfyll, forteller Vidar.

For Vidar var det naturlig å søke stillingen som rektor for Svanem skole og Vinjeøra skole i og med at familien har slått seg ned på Kyrksæterøra. Han forteller at han ser fram til å bruke mer tid og energi på familie og arbeid i Heim og mindre tid på masteroppgaveskriving og pendling i bil 😊.

- Jeg ønsker å bidra til at elever i Heim-skolen fortsetter å møte kvalitet i undervisningen og i skolehverdagen.