Relasjoner og nettverk er nøkkelkompetanse

Roger beskriver seg selv som ikke den typiske byråkraten. Han brenner for utvikling og har stor tro på at utvikling skjer i samarbeid med andre.

Jeg har levd av relasjon- og nettverksbygging i alle år. Det å opptre ordentlig og tillitsvekkende er sentralt for å pleie relasjoner. All kompetansen jeg besitter er summen av alt jeg har holdt på med. Det er mye en ikke kan lære på skolen. Det handler først om samarbeid og det å finne gode løsninger sammen. En må ha respekt for at det faktisk finns andre som har forslag til bedre løsninger enn seg selv, sier næringssjef Roger Kjørsvik.  

I alle prosjekter Roger har vært involvert i har god markedsføring vært en av de viktigste innsatsfaktorene for å lykkes. Fra sin selveide avdeling i Fiskarhedenvillaen ble hans bidrag lagt merke til hos folka på hovedkontoret:

Interessen for markedsføring har i hele min karriere vært til stede, og jeg begynte tidlig å jobbe med sosiale medier. Min avdeling i Fiskarhedenvillaen fikk langt flere treff enn hovedsiden til selskapet, og jeg ble derfor bedt om å roe ned aktiviteten noe. Denne interessen for markedsføring vil jeg selvsagt ta med meg inn i mitt virke som næringssjef i kommunen, forteller Roger lett humrende når han minnes samtalen med hovedkontoret. 

Hvorfor Heim?

Av en eller annen merkelig grunn søker man seg tilbake til røttene. Det kan ha noe med alderen å gjøre. At en finner ut at de private relasjonene betyr mer og mer. Jeg er i slekt med halve bygden og har mange gode gamle venner her. Jeg skal for eksempel samle gutta i Kåre & The Hitmakers og by opp til dans på Retrofestivalen til sommeren, kan Roger fortelle. 

(Kåre & The Hitmakers, Rogers band, herjet som verst på 80- og 90-tallet)

Førstemøtet med kommunen - fra innsiden

Jeg har oppdaget at det jobber utrolig mange dyktige folk her, som sitter med mye kunnskap og kompetanse. Det er ikke alle i kommunens innbyggere som ser. Dette er noe jeg håper vi kan løfte frem mer i tiden fremover, sier Roger. 

Han står også overfor en annen utfordring, nemlig språket - i en litt overført betydning. Skjønt, Kjørsvik selv ser det ikke som ei utfordring, snarere en fordel.

Det handler om å ha vært en person som har snakket språket til det private næringslivet, til en som nå skal snakke det «kommunale» språket. Det kan være store forskjeller. Men jeg har alltid vært vant til å snakke mitt språk til alle jeg har hatt kontakt med, og det vil jeg fortsette med. Jeg tror det vil komme til nytte når vi skal snakke om aktuelle næringsetablerere i Heim. 

 

Men én ting kommer han ikke utenom:

Som kommunalt ansatt må jeg lære meg spillereglene mellom politisk og administrativt nivå, og jeg må lære meg de mange lovene og reglene jeg står overfor, sier Roger. 

Mange spennende prosjekter i tiden fremover

Det å kunne bidra til utvikling i hjemkommunen motiverer næringssjefen. Av prosjekter som virker mest spennende for øyeblikket nevner han "Holla utenfor porten".

Mange bedrifter har mulighet for utvikling. Jeg er særlig imponert over Halsadelen av kommunen. Her er det mye kreativt som skjer. Mulig er det fordi de har måttet «fightet» litt for å få til ting at de er såpass fremme i skoene. Gleder meg til å ta fatt på turen ut i det daglige livet. Da får jeg høre hvor skoen «trykker», sier en motivert næringssjef. 

Heim kommune om 10 år

Da har vi fått en del nyetableringer og ikke minst videreutviklet de som allerede eksisterer. Vi er avhengige at det ligger gode økonomiske betingelser for våre bedrifter – da snakker jeg om nasjonale/europeiske forhold og rammer som skaper vekst. Kraft er helt avgjørende for å få til dette, avslutter næringssjefen.