Fordypning: Musikk

Samlingene på musikk inneholder bla. formidling, hørelære, samspill og i tillegg kan du velge mellom flere fordypningsemner. Alle som søker på musikk, må legge ved to opptak hvor du spiller eller synger to valgte stykker på hovedinstrumentet ditt. Det ene må være video. Dette sendes sammen med søknaden til rektor i din kulturskole. Snakk gjerne med læreren din, slik at du får hjelp med dette. Alle søkere blir invitert til et besøk til Orkanger den 8. juni, for å ta en prat med oss som jobber med fordypningen, og for å synge eller spille litt på instrumentet ditt.

Fordypning: Teater

På teatersamlingene får du møte engasjerte teaterpedagoger og muligheten til å gå mer grundig inn i ulike skuespillteknikker. Du vil være deltakende og aktiv i teaterprosessen fram mot en kort forestilling. 

På fordypning i teater utvikler man seg selv som skuespiller, i tillegg til at man blir en del av et felleskap som deler den samme interessen for drama og teater.  

Alle som søker på fordypning i teater inviteres til en teatersamling den 25. mai, hvor vi skal treffes, gjøre enkle øvelser sammen, slik at vi blir kjent med hverandre. I forkant vil du få en oppgave som du skal forberede til samlingen.

Fordypning: Dans

På samlingene får du møte nye dansepedagoger og trene på mange ulike dansestiler, som ballett, samtidsdans, hiphop, m.m. 

Du får også lære om viktige temaer som bla. skadeforebygging og dansehistorie. 

Alle søkere på dans blir invitert til et treff; en dansedag den 25. mai, for å ta en prat med oss, og for å danse litt sammen med de andre søkerne. Dette er for at vi skal bli bedre kjent, og få vite litt mer om dere før opptaket gjøres.

Fordypning: Visuell kunst

I visuell kunst får du jobbet med ulike teknikker, som f.eks. tegning, grafikk, maling og skulptur, og du går litt dypere inn i dette enn du ellers får. Vi ser også på hvordan de ulike teknikkene har blitt brukt opp igjennom historien, og vi lærer litt om å stille ut egne arbeider. 

Sammen med søknaden må alle søkere på visuell kunst sende inn 4 bilder: 

  • Oppgave 1: et bilde (maleri eller tegning) med landskapsmotiv 
  • Oppgave 2: tegn/mal et øye 
  • I tillegg: To selvvalgte kunstverk som er laget i perioden du har vært elev i kulturskolen. 

Ta bilde av disse fire kunstverkene. Ikke send originalkunst. Mobilbilde er ok, men pass på å ta rett ovenfra så ikke bildet blir «vridd». Beskjær/crop om nødvendig. Snakk gjerne med læreren din, slik at du kan få hjelp til dette. Bildene sendes sammen med søknaden til rektor i din kulturskole.

For alle

Vi håper at du synes fordypning høres interessant ut, og sender inn en søknad. Kanskje er du en av dem som får mulighet til å være med, utvikle deg, gå i dybden på faget ditt, og ikke minst få treffe andre med samme interesse. Ta kontakt med lærer eller rektor i din kulturskole om du har spørsmål rundt fordypningstilbudet. 

Søknadsfristen er 1. mai.