Forslag til markedsføringsaktiviteter

Markedsføringskampanjer:

Ambassadørene vil bli brukt som sentrale figurer i markedsføringskampanjer for å promotere kommunens attraksjoner, arrangementer og kulturtilbud. Dette kan omfatte reklamevideoer, sosiale medieinnlegg, intervjuer, og deltakelse på arrangementer både nasjonalt og internasjonalt.

Samarbeidsarrangementer:

Kommunen vil legge til rette for arrangementer der ambassadørene kan delta og bidra med sin ekspertise og status. Dette kan være alt fra idrettskamper og kunstutstillinger til musikkfestivaler og workshops. Slike arrangementer vil ikke bare tiltrekke seg oppmerksomhet, men også skape engasjement og fellesskapsfølelse blant innbyggerne.

Utnyttelse av digitale plattformer: 

Ambassadørene vil oppmuntres til å være aktive på digitale plattformer som Instagram, Facebook, TikTok og YouTube for å dele sine opplevelser og erfaringer fra kommunen. Dette vil bidra til å øke synligheten og nå ut til et bredt publikum. Heim kommune, som mange andre kommuner, sliter med å nå ut til ungdom gjennom sine kanaler. Ambassadørene vil derfor kunne fungere som et bindeledd mellom kommunen og ungdom. 

Prosessen videre

Utviklingsavdelingen i Heim kommune gjennomgår innmeldte kandidater i samråd med enhet for Kultur, og videreformidler aktuelle kandidater til Kulturstyret (formannskapet). Kulturstyret beslutter hvilke kandidater som skal være Heim kommunes ambassadører. 

Formannskapets vedtak


1. Heim kommune avsetter 150.000,- årlig i 2024 og 2025 til formålet.
2. Egnede kandidater for Ambassadørprogrammet utpekes av Utviklingsavdelingen i Heim kommune,
med støtte fra Kulturenheten. Det bør velges kandidater fra flere ulike felt i en sponsorperiode.
3. Det må utarbeides en sponsorkontrakt som presiserer hvilke forpliktelser kommunen og utøverne har
i forbindelse med Ambassadørprogrammet. Ansvaret for dette tillegges Utviklingsavdelingen.
4. Hver utøver kan motta inntil 40.000,- årlig. De resterende midlene benyttes til
markedsføringsaktiviteter.


Nominerte kandidater fra administrasjonen godkjennes av formannskapet/ kulturstyret.