Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Heim kommune har passert 6000 innbyggere med god margin!

Publisert , Oppdatert 21. februar 2024
På bildet: Kommunedirektør Ola Morten Teigen og ordfører Marit Liabø Sandvik feirer med 6093-kake på rådhuset.

På bildet: Kommunedirektør Ola Morten Teigen og ordfører Marit Liabø Sandvik feirer med 6093-kake på rådhuset.

Ved utgangen av 2023 hadde Heim et folketall på 6093 innbyggere!

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at Heim kommune er en kommune med vekst. Kommunen har aldri hatt så mange innbyggere som nå. Ordfører Marit Liabø Sandvik og kommunedirektør Ola Morten Teigen er strålende fornøyd med tallene, og markerte begivenheten med servering av kake på rådhuset. 

- Hva synes ordføreren om at vi nå har passert 6000 innbyggere? 

- Veldig artig at vi har bikket såpass over 6000-tallet. Jeg er svært tilfreds med det, og håper at økningen fortsetter. Vi har store ambisjoner for Heim, og jeg tror vi gode muligheter for å få til utvikling. En del av økningen kommer av Ukrainske flyktninger, men det er på langt nær hele økningen. I 2023 økte vi med 213, og av de er rundt 120-130 bosatte flyktninger. Nå er det om å gjøre å legge godt til rette for både flyktninger og andre tilflyttere, slik at de blir boende i Heim, sier ordfører Marit Liabø Sandvik stolt. 

- Økningen i 2023 totalt var på 213 innbyggere. Det er vesentlig mer enn det vi har bosatt av flyktninger, altså vokser vi også på ordinær tilflytting ser det ut til. Utrolig positive nyheter for rammetilskudd og utvikling her i Heim, sier en godt fornøyd kommunedirektør Ola Morten Teigen.  

Bilder

På bildet: Bildet av kaken som markerte de gode nyhetene.
På bildet: Bildet av kaken som markerte de gode nyhetene.