Heim kommune og NTNUs Skrivesenteret arrangerte en minikonferanse for alle ansatte i skolene 14. og 15.august. Samlingen markerte den første gangen alle skoleansatte i Heim fikk treffe hverandre under samme tak.

- Det er flott at vi har fått midler fra Statsforvalteren til å gjennomføre en minikonferanse der vi kan bygge kompetanse og et profesjonsfaglig felleskap for gode skoler i Heim, forteller oppvekstrådgiver i Heim kommune, Siv Tove Sødal. Det er viktig at vi sammen stiller spørsmålene "hvor er vi og hvor skal vi?". 

Videre forteller Sødal om det gode samarbeidet som Heim kommune har hatt med NTNU som deltok med flere faglige innlegg om blant annet elevmedvirkning og inkluderende praksis. Også med på konferansen var Statsforvalteren som pratet om kvalitetsarbeid i skolene. 

Heim kommune deltar i Utdanningsdirektoratets Oppfølgingsordningen for kommuner. Ordningen skal bidra til kvalitetsutvikling i kommuner og skoler slik at de kan nå målene for grunnopplæring. Et av Heims fokusområder innenfor ordningen er tidlig innsats. Under et dialogspill sammen med kommunalsjef Anita Ørsal Oterholm og oppvekstrådgiver Siv Tove Sødal belyste tidlig innsats-lærerne Berit, Maria og Christine viktigheten av å sette inn innsats tidlig for elever som har behov for det. Dialogspill er en samtalemetode som går ut på å utveksle meninger og begrunnelser om ulike påstander, ut i fra om du er enig eller uenig i påstanden.

- Målet med dialogspillet for oss var å få en bevisstgjøring omkring hva tidlig innsats kan være i vid forstand, hvordan man i kollegiet kan samarbeide om dette og at vi hadde en aktivitet som kunne bidra til at lærere på tvers av skoler utvekslet meninger, begrunnelser og erfaringer, forteller tidlig innsats-lærer Christine Ven. Jeg synes at konferansen var en positiv og god start på skoleåret. Vi fikk tid til både samtaler og diskusjoner på tvers av skoler og faglig innspill fra NTNU Skrivesenteret.

Etter at forsamlingen jobbet skolevis sammen med et veilederteam fra NTNU ble det tid til et musikalsk innslag fra tidligere The Voice konkurrent og Heimværing Øyvind Weiseth.

 

Fra venstre til høyre: Berit Berset, Maria Alseth Fossen, Christine Ven, Siv Tove Sødal og Anita Ørsal Oterholm
Fra venstre til høyre: Berit Berset, Maria Alseth Fossen, Christine Ven, Siv Tove Sødal og Anita Ørsal Oterholm

På bildet: Heimværing Øyvind Weiseth opptrådte under samlingen 
På bildet: Heimværing Øyvind Weiseth opptrådte under samlingen