Vi oppfordrer til å bygge pepperkakerønner i stedet for pepperkakehus, og gjerne la deg inspirere av et hus du kjenner til i bygda. Det blir som å bygge et modellhus av din favoritt.

Det er jo litt artig å gjøre litt ut av at vi er pilotkommune, sier hun og oppfordrer samtidig til å gjøre som i fjor: sette et brannsikkert lys i et vindu på ei rønne du gjerne skulle sett bebodd, ta bilde og legge det ut på sosiale medier med #lysigamlehus og #lysigamlehusheim. 

 

Bildet: Pepperkakerønner
Bildet: Artige pepperkakehus under bygging 
Bilde: et pepperkakehus
Bilde: En flott pepperkakekirka

Vi har til og med noe husmatching på gang, men dette vil dere få høre mer om framover. Nå skal det bygges pepperkakehuslandsby i Wesselgården! 

Hver tirsdag og fredag har det i november vært åpent for alle å komme å bake pepperkakehus, lage julekort, brette julekurver og pynte julekuler. 

Nå begynner det allerede å fylles opp med flotte pepperkakehus, og håpet er enda flere – gjerne rønner og spøkelseshus til konkurransen.  

 Vi oppfordrer alle barnehager, skoler, bestemødre og oldefedre til å lage artige artige pepperkakehus! Vi stiller med lys og setter opp byen. 

 - Vi tar imot hus på både frivilligsentralen og Wesselgården ila helgen, det er bare å se hvor i Øragata det er lys i vinduene, sier initiativtaker Borghild Nekstad.

 

Søndag kl. 15 åpner både pepperkakebyen, samtidig som lysfesten i Øragata.  

På bildet: Kenneth pynter til lysfest i Øragata 3.desember
På bildet: Kenneth pynter til lysfest i Øragata 3.desember

-Det er kjerringa som har satt i gang dette, sier en pliktoppfyllende Kenneth Holm mens han surrer lyslenker rundt ei gran. “Kjerringa” er Ann-Mari Landmark Holm. 

 

Nå skal det bli julestemning på Kyrksæterøra! 

Det er kartlagt over hundre tomme hus i Heim i forbindelse med Lys i hus og kontakten med eierne så vidt er i gang. 

Det er dessuten bevilget 1,3 million til prosjektet fra Riksantikvaren så langt i tillegg til at Husbanken støtter prosjektet med 1 million for å kunne gjøre et mulighetsstudie i hver kommune. Det er bevis på at mange har troa på at dette er god ressursutnyttelse. Institutt for rural- og regionalforskning (Ruralis) følgeforsker pilotprosjektet for å sikre en god fremtidig nasjonal satsning på akkurat dette. 

Det er fint om vi får tatt i bruk det som allerede er bygget, og gjenopplive allerede etablerte plasser, og artig å belyse saken gjennom pepperkakelandsbyen! 

 

Hilsen,

Runa Tunheim, prosjekelder for Lys i Gamle Hus i Heim