Einar holder foredrag 1.jpg

På bildet over: Einar Oterholm har vist et glødende engasjement for laksevorpen, og skrev i 2019 en bok om den. Han er svært opptatt av at vorpen må få til å brukes, slik at vorpefiskekunsten kan overleve i flere generasjoner fremover. Han har søkt om museumsfiske for vorpen i flere år, men forteller ærlig om at han er skuffet over vedtakene som er blitt gjort i saken. Vorpen er tildelt fiske i kun 5 dager i denne sesongen. 

Nordmørsmusea vorpe.jpg

På bildet over: Tilstede var også direktør for Nordmørsmusea, Eigunn Stav Sætre, som var svært imponert over hva de har fått til med vorpen. Handlingsbåren kunnskap, et begrep som omhandler blant annet bevaring av kultur og tradisjoner ved å faktisk gjøre noe, og ikke bare lese om det (tolkning av redaktør), er noe Nordmørsmusea vet å sette pris på. Hun hevder at arbeidet som er gjort og gjøres med Kroknes Laksevorpe er helt i tråd med begrepet, og roser arbeidet som er gjort av Husasnotra

Odd Jarle forran Vorpa small.jpg

På bildet: Ordfører i Heim Odd Jarle Svanem, eier Olav Wågsand, eier Arnt Erik Otnes, ildsjel Einar Oterholm, styremedlem Kulturminnefondet Kjetil Reinskou og direktør for Kulturminnefondet Simen Bjørgen. Plaketten er nå skrudd inn i vorpen.