Stormskritt inn i det grønne skiftet

Etterspørselen etter bærekraftige produkter er stadig økende. Det grønne skiftet er avhengig av silisium, som blant annet er viktige komponenter i elektroniske produkter, slik som mobiltelefoner, batteriteknologi til biler og en mengde andre produkter. I flere områder er rent vann en knapphetsressurs. Wacker bidrar med sine innovasjoner innenfor betongteknologi, og har utviklet et betongprodukt som nesten ikke krever vann. 

Over 200 000 tonn silisium kreves for å gjøre det grønne skiftet mulig. Wacker Holla signaliserer klare mål om hvordan de skal være markedsledende på dette området: 

  • Produsere 100% COnøytralt silisium innen 2030

Dette skal oppnås gjennom:

  • Bruk av biokarbon og biomasse
  • Utforske karbonfangst og utnyttelse (CCU) og karbonlagring (CCS)

Wacker har tre tøffe mål. Vi skal få den verdien opp på en bærekraftig måte, fotavtrykket ned (red. miljø -og klimaavtrykk) og søke økt samarbeid. Alle må bidra og alle har et ansvar. Det grønne skiftet er ikke noe vi får til alene, forteller adm.dir Wacker Holla, Torbjørn Hallan. 

Søker samarbeid

I forbindelse med utviklingsplanene, melder Wacker Holla at det vil være gunstig å få etablert et "nærings-cluster". Det vil si virksomheter i nærheten av Holla industriområde som kan benytte seg av eksisterende ressurser som i dagens situasjon går til spille, og forhåpentlig utvinne nye produkter fra disse ressursene. Her finnes det mange muligheter som nå blir undersøkt.

Innspill

Spørsmål og skriftlige kommentarer / merknader til varsel oppstart planarbeid rettes fortrinnsvis via Altinn. Alternativt til Norconsult AS ved Aslaug Bjørke, avdeling Plan og Arkitektur, Klæbuveien 127B, 7031 TRONDHEIM

eller via e-post: aslaug.bjorke@norconsult.com