Jeg ønsker å bestille vaksinetime, men jeg finner ingen ledige timer. Når blir det lagt ut nye timer og hvordan kan jeg bestille?

Vi legger ut nye vaksinetimer på torsdager, cirka kl. 09:00. Du kan lett bestille vaksinetime via vår bestillingportal . Du vil motta sms-bekreftelse fra ReMin når timen er bestilt. Dersom det ikke er ledige timer igjen ber vi deg prøve igjen om en ukes tid. Dersom du trenger bistand eller har spørsmål kan du kontakte vår koronatelefon på  476 37 255 . Telefonen er åpen alle hverdager fra kl. 9-11 og kl. 12-14.

 

Kommer jeg til å få beskjed når det er min tur?

Ja, Heim kommune kommer til å sende ut felles sms-varsel til aktuelle innbyggere når vi starter opp med vaksinering av nye prioriteringsgrupper. Det blir også lagt ut informasjon på vår hjemmeside og på Facebook. Det blir ikke sendt ut ukentlige sms når vi legger ut nye timer. 

 

Jeg har forsøkt å bestille flere ganger, men det virker som om det er få ledige vaksinetimer. Hvorfor er det slik?

Vi har stor forståelse for at det kan oppleves som om de ledige timene forsvinner fort. Heim kommune får tildelt vaksinedoser av FHI som en del av den nasjonale fordelingen. De som skal få 2.dose blir prioritert for å sikre riktig intervall mellom 1. og 2.dose. Store andeler av våre vaksiner de siste ukene har gått til de som skal ha 2.dose, i tillegg til personer med høy risiko for alvorlig forløp.

 

Hva skjer om jeg ikke bestiller vaksinetime; blir jeg slettet fra vaksinelisten?

Nei, du blir ikke slettet fra våre vaksinelister. Vi kommer IKKE til å gå videre til neste prioriteringsgruppe før alle i den nåværende prioriteringsgruppe har fått et tilbud. Dersom du ikke bestiller vaksinetime, og du hører til prioriteringsgruppe 4, kommer vi til å kontakte deg før vi starter vaksinering av prioriteringsgruppe 5.

 

Må jeg bestille vaksinetime til 2.dose selv?

Nei, foreløpig kommer Heim kommune til å tildele vaksinetime til 2.dose. Du skal få 2.dose på samme lokasjon du fikk 1.dose. Dette vil si at du møter opp til vaksinasjon på Liabø dersom du fikk 1.dosen på Liabø. Intervallene mellom 1. og 2.dose varierer avhengig av vaksinetype. 

 

Bør jeg opplyse om at jeg går på medisiner? Jeg vil informere om alvorlige allergiske reaksjoner, hvordan gjør jeg det?

Alle som bestiller vaksinetime selv må fylle ut et egenerklæringsskjema der det spørres om medisiner/sykdommer. Dersom du bestiller vaksinetime via koronatelefon kommer vi til å stille deg de samme spørsmålene. Du får også mulighet til å prate med en vaksinatør på vaksinestasjonen, dersom du har behov for dette. 

 

Hva er vaksineringsstatus i Heim kommune?

Du finner en oppdatert informasjon vedrørende status i Heim på vår informasjonsside .

 

Når kan jeg forvente å få tilbud om koronavaksine?

For informasjon om dette temaet besøk FHIs nettside Vaksineringsscenario .