Dåpsfeiring på gården

Det var stor stas å få hilse på det nyfødte føllet. Men føllet hadde ikke fått navn ennå, og Johanne ga barna oppgaven med å bestemme hva det skulle hete. Det var jaggu ikke enkelt å finne på et fint hestenavn, så løsningen ble til slutt at de tok forbokstaven til alle barna på storgruppa i barnehagen, og satte det sammen til et navn. Navnet ble Swinssa.
21. juni ble vi derfor invitert på høytidelig dåp for Swinssa. Føllet fikk litt vann på mulen sin, og ble kalt opp etter barna i Valsøyfjord barnehage. Johanne disket også opp med pølse og brød, som seg hør og bør på en stor begivenhet som dåp.


Barna har blitt kjent med dyrene på gården og de har fått utforsket nærmiljøet sitt. De har lært masse, og alt er i tråd med rammeplanens føringer. Det var for eksempel ikke mange som visste at barnet til hesten heter «føll.» De har også lært om hvor vi får melk, kjøtt og egg fra. Vi fikk blant annet med oss egg hjem, som vi kokte og spiste til lunsj.
Noen av barna var litt skeptiske i starten. De hadde ikke vært i fjøs tidligere og var litt redde for dyra. Men etter flere besøk gikk dette over. Kanskje kan vi bidra til at det vokser frem noen fremtidige bønder blant oss? Det trenger vi! 


Tusen takk til Johanne som har tatt så godt imot oss!

Du kan se bildene fra gårdsbesøket under.