Fellesskap og deltakelse i fokus

I nesten 30 år har TINE og Norges Friidrettsforbund årlig samlet tusenvis av forventningsfulle og ivrige barn og unge til å løpe stafett sammen. I år ønsker arrangørene å vise kraften som ligger i fellesskap og deltakelse.

Norges Friidrettsforbund tror koronapandemien har ført til stor lengsel etter lagsport og det å være sammen. 30 000 flere barn og unge har meldt seg på årets TINEstafett sammenlignet med i fjor. I år blir det stafett på nesten 400 skoler og idrettsarenaer i hele landet. 

Nylig slo Koronakommisjonen fast at barn og unge har blitt hardt rammet av tiltakene under pandemien. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol fikk æren av å fyre av startskuddet for stafetten på Bislett stadion i Oslo. Hun mener at arenaer som samler de unge rundt fysisk aktivitet, mestringsfølelse og samhold er svært viktig.

– Jeg er veldig glad for at det igjen er mulig å gjennomføre store arrangement som dette – og som samler så mange barn og unge. Vi mennesker trenger å være sammen, og vi trenger å være i bevegelse. Derfor er dette en god dag, og det tror jeg vi alle kjenner litt ekstra på, sier Kjerkol.

 

Rektor ved sodin skole og Tove Aunhaug (Small).jpg

På bildet: Siv Tove Sødal (rektor ved Sodin skole) og Tove Aunhaug Sødal (lærer ved Sodin skole) ønsker deltakerne lykke til. 

- Alle skal føle seg velkommen her. Vi har bestilt opp over 500 osteloff fra Lunds bakeri som deltakerne får kose seg med i lunsjpausen, sier Siv Tove Sødal.   

 

Stevneleder Hege Daaland (Small).jpg

På bildet: Stevneleder Hege Daaland heier frem et av heatene til målgang. 

– Her er det god stemning blant deltakerne. Det er artig å få til en samling i lag etter en lang periode med pandemi-begrensninger, og det er spesielt gøy at Aure barne- og ungdomsskole krysser kommunegrensen for å delta i år. Målet er at Sodin og Aure barne- og ungdomsskole veksler på å arrangere stafetten. Hovedmålsettingen for arrangementet er at det skal være gøy å delta og fremme idrettsglede, og ikke nødvendigvis løpe raskest, forteller Hege Daaland, assisterende rektor ved Sodin skole og stevneleder. 

Stevneleder Daaland forteller videre at de har god hjelp av frivillige for å gjennomføre arrangementet. 

Rapport etter etappene

Haakon Oddebug satser friskt på ski og ser for seg å gå på skigymnaset i Meråker når han gjør seg ferdig med ungdomsskolen på Sodin. Han var sprek nok til å løpe to etapper på rappen, men fikk kjent litt på kjøret: 

- Jeg er fornøyd med egen innsats, men kjenner at 200-metere på bane er litt uvant for en skiløper. Jeg kunne nok blitt litt hurtigere, men stemningen er god og det er gøy å delta sammen med elever fra de andre skolene. 

Haakon Oddebug (Small).jpg

På bildet: En halvsliten Haakon Oddebug avleverer stemningsrapport.