Om varselet

Søndag ettermiddag ventes økning til vestlig full storm 25 m/s, sent på kvelden kortvarig sterk storm på kysten, dreiende nordvest om kvelden. Det ventes lokalt svært kraftige vindkast på 30-40 m/s, på kysten 40-43 m/s. Den kraftigste vinden er ventet først i Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag, sent søndag kveld og natt til mandag også i Nord-Trøndelag. Mandag morgen avtar faren.

Konsekvenser

Gjenstander kan bli tatt av vinden eller blåse over. Fare for skade på bygninger og infrastruktur. Kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport forventes. Broer kan bli stengt. Mange reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen vil bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier. Høye bølger kan gi skade på infrastruktur og bygninger i strandsonen. Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer.

Kilde: Varsom.no

Ved bortfall av telenett

Dersom hendelsen medfører brudd i telenettet, har vi etablert brannstasjonen på Kyrksæterøra og kommunehuset på Liabø som oppmøtested for våre innbyggere ved behov for å komme i kontakt med nødetater. Kommunen er bemannet med nødnett og satellittelefon. 

Råd

Fest alle løse gjenstander. Unngå ferdsel på utsatte steder. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Vurder om reisen er nødvendig. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.