Oppfriskningsdoser og intervaller mellom doser

Heim kommune er snart ferdig med vaksinering av oppfriskningsdoser til alle over 65 år, ansatte i helse- og omsorgstjenesten samt personer med høyrisiko for alvorlig forløp av covid-19. 

I lys av dagens smittesituasjon og usikkerhet rundt omikronvarianten har Regjeringen nå bedt kommunene om å tilby oppfriskningsdoser til alle over 45 år så fort som mulig. Vår tilgang til vaksiner er per dags dato god og vi ønsker med dette å åpne for selvbestilling av vaksinetimer til alle over 45 år i tillegg til personer i aldersgruppen 18-44 år med underliggende sykdommer (tidligere prioriteringsgruppe 7).

Er du usikker på om du hører til prioriteringsgruppe 7? Se oversikten over risikogruppene under. Dersom du tilhører en av disse gruppene ber vi deg om å bestille vaksinetime snarest. Du kan enkelt bestille time ved å logge på vår bestillingsportal og velge "oppfriskningsdose". 

Det er svært viktig at du passer på at du har nådd riktig intervall mellom dose 2 og oppfriskningsdosen. Husk at intervallet (per 07.12) er minst 5 måneder for personer over 45 år og de med underliggende sykdommer over 18 år. Intervallet for personer under 45 år er fortsatt minst 6 måneder!

Har du spørsmål angående koronavaksinering i Heim kommune kan du besøke vår infoside. Du kan lese mer om oppfriskningsdoser hos fhi.no.

Risiko sykdommer.png

Drop-in vaksinering

Heim kommune tilbyr drop-in vaksinering førstkommende torsdag og fredag.

 

Torsdag 09.12: kl. 15-16 på Liabø (Kommunestyresalen)

Fredag 10.12: kl 16-17 på Kyrksæterøra (KulØr'n)

 

Drop-in vaksinering kan benyttes for både 1., 2., og evt. 3.dose. Husk å passe på riktig intervall mellom doser. Er du usikker på når du fikk koronavaksine? Du kan sjekke dette selv ved å logge på https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/ .