Tidlig forespørsel
Russen ved Kyrksæterøra videregående skole sendte tidlig forespørsel til Heim kommune ved ordfører og politiet med ønske om en åpen og fin dialog vedrørende gjennomføring av russetiden. De søkte råd i forhold til hvordan de kunne gjennomføre russetiden med fokus på å forhindre smitte. De ønsket heller ikke å skape uro i Heim kommune.

Åpen dialog
Tirsdag 21.april ble det gjennomført et møte (på nett) med russepresidentene og visepresidentene for rød- og svartrussen. Tema for møtet var russetiden 2020. Med på møtet var skolens rådgiver Astrid Hofset Nilssen, helsesykepleier Oddlaug Brekken og politiet var representert ved politikontakt Anette Ertvåg. Torsdag 23.april ble det gjennomført et møte med kommuneoverlege Hanne Boksasp Bryn.

Russen hadde gode tanker og planer for gjennomføring av russetiden, og de var åpen for råd og veiledning i forhold til hvordan og når de eventuelt kunne ha en russefeiring. Planene ble gjennomgått og diskutert i begge møter, og russen fikk tilbakemeldinger fra både politi og helse vedrørende de fremlagte planene.

Tar samfunnsansvar
Etter møtene har russen diskutert og risikovurdert planene internt, og de har kommet frem til at de vil utsette feiringen til i juni for å best kunne ivareta dagens smitteverntiltak.

Russens beslutning er en voksen avgjørelse, og de skal ha skryt for initiativet til en god dialog med kommunen og politiet om smitteverntiltak ved en russefeiring. Vi ser positivt på at russen ved Kyrksæterøra vgs. fortsatt ønsker å bidra i dugnaden, og oppfordrer alle andre i Heim til å følge deres eksempel.

 

Signert Heim kommune, politiet og ledelsen ved Kyrksæterøra vgs.