Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
17. juni 2021 kl. 14:01

Oppdatert informasjon om koronavirus (Covid-19) i Heim kommune

Les mer
15. juni:

Vaksinering av personer i gruppe 8 (55-64 år)

I morgen, torsdag 17.06, får alle i gruppe 8 (55-64 år) tilgang til å bestille time til vaksinering ... Les mer
A A A

Oppdatert informasjon om koronavirus (Covid-19) i Heim kommune

Her finner du siste offisiell oppdatert informasjon om koronavirus i Heim kommune. Informasjonen er basert på de nasjonale bestemmelsene gitt av Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, samt lokale tiltak besluttet av kommuneoverlegen.

Siden oppdateres med ny relevant informasjon til befolkningen når den foreligger.

 
Smittestatus:
Det er registrert 0 personer med påvist smitte i Heim kommune de siste 14 dagene. Se fremhevede nyheter for seneste informasjon,

Fremhevede nyheter

 

Informasjon om vaksineringen

Se informasjonsiden som omhandler vaksineringen her. 

Følgende anbefalinger gjelder for Heim kommune

Vi har per i dag (17.06.21) ingen lokal forskrift. Vi ber våre innbyggere om å følge nasjonale anbefalinger og tiltak. Du kan få en oppdatert oversikt over hvilke tiltak gjelder i Norge på Regjeringens infoside her

I tillegg oppforder Heim kommune til at det brukes munnbind på offentlige steder der 1 meters avstand ikke kan overholdes. Dette gjelder også i butikker. Du kan lese mer om status i Heim kommuner her.

Risikonivå (basert på FHI sine kritererer)

Risikovurderingen består av to delvurderinger. Den første delen ser på antall smittede per 100 000 innbyggere, antall positive tester samt antall innleggelser. 

Den andre vurderingen er av den generelle smittesituasjonen. Her vil den lokale smittesituasjonen vurderes i tillegg til faktorer som smitte i vår region og våre nabokommuner.

Del 1: Per 23.02.21 ligger Heim kommune på risikonivå 1 på denne vurderingen. 

Del 2: 23.02.21: Grunnet utbrudd av britisk variant av Covid-19 i vår region, er det besluttet at risikonivået er på nivå 2. 

Smitterisikonivå.JPG

 

Helhetlig risikonivå.JPG

 

Informasjonstjenester koronasmitte

For å håndtere informasjonsbehovet til innbyggerne i Heim kommune, er det nødvendig at du som innbygger benytter de riktige kanalene. 

 

Viktig

Har du mistanke om at du kan være smittet, ta kontakt med din fastlege på dagtid eller legevakt på telefon 116 117 på kveld og helg.

Folkehelseinstituttet

For spørsmål ring Folkehelseinstituttet informasjonstelefon på 815 55 015

 

Heim kommunes koronatelefon

Koronatelefon: 476 37 255 

Åpningstider: Hverdager 10.00-12:00

 

Barn og unge

Hverdagen ble plutselig veldig annerledes.

Mange kjenner på bekymring, usikkerhet eller frykt for hva som kommer til skje i tiden fremover. Mange er bekymret for å bli smittet av koronavirus, og for hvordan hverdagen blir annerledes nå som skolen er stengt.

Vi må holde oss hjemme og er mer sammen med familien enn det vi er vant med. Samtidig så har vi mindre direkte kontakt med venner, og mange av fritidsaktivitetene er avlyst. Den nye hverdagen kan være ganske kjipt for noen.

Påvirker hvordan vi har det

Dette fører til at vi kan bli frustrerte, redde, lei oss og fortvilet. Dette påvirker selvsagt hvordan vi har det og den psykiske helsen vår. For mange går dette helt greit, men for noen gjør dette at man får det så ille at man trenger hjelp. 

Mange opplever også at voksne blir frustrerte eller bekymrede. Dette kan føre til at voksne kjefter mer, blir mer aggressive, blir mer lei seg, ruser seg eller gjør andre ting som kan gjøre at det å være hjemme blir utrygt.

Du kan få hjelp eller prate med noen hvis du er bekymret eller føler deg utrygg.

Telefonnummer til Helsestasjon for ungdom:  416 21 494

Åpningstid: Onsdager kl. 15.00 - 17.00.

Snakk med kommunepsykologene: 

Ring 480 94 250, kommunepsykolog Ane Aarvaag

eller 979 53 204, kommunepsykolog Trine Sæther Sødahl

Åpningstid: Mandag- fredag kl. 08.30- 15.00


Alarmtelefonen for barn og unge sentralt - Til deres nettside

Telefon: 116 111 (døgnåpen) 
Telefon fra utlandet: +47 954 11 755
Sms:  417 16 111
E-post: alarm@116111.no
Gratis nødtelefon for barn og unge som har det vanskelig hjemme. Alarmtelefon er åpen 15:00 -08:00. Åpent hele dagen i helger og helligdager.

OVERSIKT OVER HJELPETELEFONER OG CHATTJENESTER FOR BARN.

Helsenorge.no har råd om korona til foreldre, barn, unge og gravide LES MER

Bufdir sin tema side om korona 

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål til kommunens informasjonstjeneste om korona (covid-19)

Saken oppdateres fortløpende.

 

Hva er en nærkontakt?

Husstandsmedlem eller tilsvarende nær kontakt

 • Bor i samme husstand.

 • Har hatt tilsvarende omfattende eller fysisk nær kontakt som i en husstand (for eksempel kjæreste, nærmeste kolleger i kontorfellesskap, samme kohort i barnehage eller skole til og med 4. trinn). 

 • Har pleiet den som er bekreftet smittet eller hatt tilsvarende nær fysisk kontakt, uten å ha brukt anbefalt beskyttelsesutstyr.

Andre nærkontakter

 • Innendørs: mindre enn 2 meters avstand i mer enn 15 minutter sammenhengene med en person som er bekreftet syk med covid-19.

 • Ute: mindre enn 2 meters avstand i mer enn 15 minutter sammenhengende, ansikt til ansikt, med en person som er bekreftet syk med covid-19.

 • Har hatt direkte fysisk kontakt med (for eksempel ved håndhilsing) en som er bekreftet syk med covid-19 (gjelder ikke dersom anbefalt beskyttelsesutstyr er brukt).

Se mer informasjon på FHI. 

 

Må jeg i karantene? 

Hvis du har vært utenfor Norge, sett bort fra enkelte områder i Europa (se FHI for oversikt over steder med og uten karanteneplikt) skal du i en 10 dagers karantene fra den dagen du ankommer Heim kommune. 

Har du blitt testet for koronasmitte må du være i karantene til resultatet er klart.

 

Kan jeg gå ut når jeg er i karantene?

Ja, du kan gå en tur ute. Men du kan ikke gå innom butikken eller andre steder. Vink og hils på god avstand om du møter noen.

 

Bør jeg teste meg for koronasmitte?

Personer som hører til risikogruppen og som har symptomer på luftveisinfeksjon bør ta kontakt med sin fastlege på dagtid eller legevakt 15:30-08:00 på hverdager og hele døgnet i helgene for å få avklart om testing er nødvendig. 

 

Private arrangementer

Se gjeldende regler for private arrangementer her. 

Får de som ikke er på internett informasjon?

Generelt er dette en utfordring nå fordi det stadig kommer nye oppdateringer. Vi vil oppfordre pårørende og venner til å informere om oppdateringer og tilbud fra kommunen pr. telefon. I tillegg vil hjemmetjenesten informere sine brukere der det er behov for det.

Fakta, råd og tiltak

Har du mistanke om smitte? - Når skal du kontakte lege?

Symptomene på sykdommen er som ved andre luftveisinfeksjoner

(hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker)

Kontakt fastlege eller legevakt på telefon hvis du har slike symptomer og

 • har vært i et område med vedvarende spredning av koronaviruset de siste 14 dagene, eller
 • har hatt nærkontakt med en person som er bekreftet syk med det nye koronaviruset i løpet av de siste 14 dagene

Ta kontakt på telefon før du oppsøker fastlegekontoret

For å unngå at fastlegenes lokaler blir et sted for smittespredning, oppfordres du til å ta kontakt på telefon før du oppsøker fastlegekontoret. Dette vil gi fastlegekontoret mulighet til å gjøre nødvendige forberedelser for å unngå smittespredning.

Utenom fastlegetid ring Legevakttelefon: 116 117

 

Informasjon om besøk på helseinstitusjoner og legekontorer

Helseinstitusjoner

Se oppdateringer om besøk ved våre institusjoner. 

Legekontorer

Tilgjengelighet legekontor
Begge legekontorene i Heim er åpne i den vanlige åpningstiden, men driften er redusert pga. av smittesituasjonen. De som er akutt syke og trenger legehjelp, samt de som er kronisk syke og trenger oppfølging, vil bli prioritert.

Alle bes ta kontakt på telefon ved bestilling av legetime eller andre spørsmål, samt før dere kommer til evt. avtalt legetime. Flere av dere vil kunne få beskjed om å vente i bilen utenfor, og blir oppringt rett før dere skal inn til time, slik at vi unngår for mange mennesker på venterommet.

Dersom du slippes inn på venterommet, bes du om å utvise god håndhygiene ved ankomst ved hjelp av håndsprit, og holde minimum to meter avstand til andre på legekontoret. Berør også minst mulig inne på venterommet.

Time med video

Alle legene i Heim har nå mulighet til å gjennomføre legetimen gjennom videokonsultasjon. Dette er et godt verktøy som kan brukes på en god del problemstillinger. Vi ønsker at flest mulig benytter seg av dette nå der dette er mulig, i stedet for fysisk oppmøte på legekontoret. Det kan derfor være at vi foreslår dette for deg når du tar kontakt på telefon, der vi ser dette som et godt alternativ.

Luftveisinfeksjoner

Alle som trenger legehjelp og har luftveisinfeksjoner, eller er usikre på om de har luftveisinfeksjon, må opplyse om dette pr telefon før de kommer på time. Disse pasientene vil bli undersøkt i et lokale utenfor legekontoret. Dette for å holde legekontorene smittefrie, samt for å beskytte alle som jobber på legekontorene. 

 

Behov for helsepersonell

Har du helsefaglig utdannelse eller erfaring, men jobber med helt andre oppgaver i dag? Da ønsker vi at du registrerer deg.

I første omgang ønsker vi bare en oversikt over tilgjengelig helsepersonell. Dersom vi kommer i en situasjon med mangel på personell, tar vi direkte kontakt med deg.

Informasjon om bruk av hytter, fritidsboliger

Til hytteeierne i Heim kommune

I likhet med andre kommuner med mange fritidseiendommer, er kommunehelsetjenesten i Heim kommune sårbar. 

Det vises til råd fra Folkehelseinstituttet om fritidsreiser. 

For arrangører

 Se oppdatert informasjon om arrangementer her (Helsedirektoratet).

Heim kommune vil kunne gi råd og ber om at den som er usikker og sitter med spørsmål kontakter kommunen ved Reidar Klungervik, mobil 976 96710, e-post: reidar.klungervik@heim.kommune.no

Artikkelsamling

For fullstendig nyhetsarkiv, trykk på denne koblingen

 

Bilder

Bilde nasjonale tiltak 2
Oversikt over nasjonale tiltak
 • Skjema
 • Tjenestebeskrivelser
 • Dokumenter
 • Lenker
hygieneplakat_smitte_koronavirus

Kontakt

Hverdager:
Ta kontakt med din fastlege ved mistanke om smitte. 

Kveld og helg:
Ta kontakt med legevakt på telefon 116 117

Folkehelseinstituttets informasjonstelefon:
815 55 015

Heim kommunes koronatelefon

476 37 255 

Åpen hverdager kl. 10 - 12

Testbestilling (følg denne lenken)

 

 

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

Nyttige informasjonssider

Sist oppdatert 17. juni 2021