Her finner du siste offisiell oppdatert informasjon om koronavirus i Heim kommune. Informasjonen er basert på de nasjonale bestemmelsene gitt av Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, samt lokale tiltak besluttet av kommuneoverlegen.

Siden oppdateres med ny relevant informasjon til befolkningen når den foreligger.

 

Information in different languages

Information in different languages

The Norwegian Institute of Public Health
Norwegian Directorate of Health
Helsenorge.no


 

Testing i connection with international travel:

The municipality of Heim does not offer testing i connection with international travel. If you require this kind of testing we recommend that you contact a private testing facillity. Examples of private facilities include:

For more infomation abour rules and regulations for travel to Norway you can visit the goverment's information site her og call there information telephone:

Information helpline for entry, testing and quarantine:

From Norway: 815 55 015

From abroad: +47 21 89 80 42

 

Informasjon om vaksineringen

Se informasjonsiden som omhandler vaksineringen her. 

Har du testet positiv? Hva nå?

Nedjustert TISK

Det er besluttet at nedjustert TISK skal innføres i alle landets kommuner fra og med mandag 27. september 2021. Nedjustert TISK skal videreføres inn i den fasen som kalles normal hverdag med økt beredskap. Regjeringen har pr i dag ikke fastsatt når det blir overgang til denne fasen, men har formidlet at nedjustert TISK vil vare om lag 4 uker inn i normal hverdag med økt beredskap.

Med nedjustert TISK vil noen forskriftspliktede tiltak fortsatt gjelde, men det innføres lettelser for å minske tiltaksbyrden, samtidig som kommunenes smittesporingsarbeid effektiviseres. Nedjustert TISK innenbærer at den smittede vil fremover ha i oppgave å kontakte og veilede sine nærkontakter. Dersom du er påvist smitte er det viktig at du setter deg inn i hvilke testing- og karanteneregler gjelder for dine nærkontakter. Du finner informasjon om dette ved å besøke følgende infosider fra FHI og Helsedirektoratet:


Nedjustert TISK (Helsedirektoratet)

TISK (FHI)

Vi kommer tilbake med mer informasjon i løpet av kort tid.

 

Informasjonstjenester og koronatelefon

For å håndtere informasjonsbehovet til innbyggerne i Heim kommune, er det nødvendig at du som innbygger benytter de riktige kanalene. 

 

Har du spørmsål knyttet til korona? 

Du finner mye god informasjon hos FHI ved å følge lenken til fhi.no.

For spørsmål ring Folkehelseinstituttet informasjonstelefon på 815 55 015

 

Trenger du koronatest?

Har du symptomer eller vært i nærkontakt med noen som er påvist smitte? Bestill koronatest via vår portal. Dersom du ikke har BankID kan du ringe til enten Hemne Legesenter eller Halsa legekontor. Kontakinformasjon finner du her.

 

Har du spørsmål vedrørende innreise til Norge?

Ring til Informasjonstelefon om innreise, testing og karantene på 815 55 015. Telefonen er åpen alle hverdager fra kl. 8-15.

 

Heim kommunes koronatelefon

Koronatelefon: 476 37 255 

Åpningstider: Hverdager 10.00-12:00

Noter at vi ikke kan svare på spørsmål knyttet til reising og innreise til Norge.

 

Følgende anbefalinger gjelder for Heim kommune

Vi har på nåværende tidspunkt ingen lokal forskrift. Vi ber våre innbyggere om å følge nasjonale anbefalinger og tiltak. Du kan få en oppdatert oversikt over hvilke tiltak gjelder i Norge på Regjeringens infoside her

 

Koronatesting

Bestill koronatest

Bestill time selv via vår bestillingsportal

Trenger du koronatest for å reise på ferie? Da må du kontakte en privat tjeneste. Du kan lese mer om dette her.

For mer informasjon besøk vår infoside her.

 

Symptomer på koronavirus

Symptomer på koronavirus kan være feber, hoste, tung pust, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smaksans og muskelverk. I noen tilfeller kan også sår hals, rennende eller tett nese og nysing være symptomer.

Er du usikker på om du har symptomer på koronavirus, bør du teste deg!

 

Hva gjør jeg hvis jeg har symptomer?

  • Hvis du er syk, hold deg hjemme.
  • Alle som har symptomer på korona bør teste seg, også de som er fullvaksinerte.
  • Hvis du er syk og trenger legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlege på telefon eller elektronisk.
  • Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring 116 117.
  • Ved livstruende sykdom eller skade, ring 113.

 

Munnbind

For arrangører

Folkehelseinstituttet har laget veiledning i forhold til det som til enhver tid gjelder for arrangementer, samlinger og aktiviteter. Denne gir svar på mange av de spørsmålene som oppstår.

 
FHI - reise

Reising, innreisekarantene og smittevern

Innreise 

Du kan lese om innreiserestriksjoner og relger her på regjeringen.no . Følg lenken for å lese se UDs reiseråd.

Det er fortsatt begrenset mulighet for utlendinger å komme inn i Norge.

Husk at det er din plikt å sette deg inn i gjeldende regler!

Har du behov for mer informasjon kan du ringe den nasjonale informasjonstelefonen på: 815 55 055 . Telefonen er åpen hverdager fra kl. 08:00 - 15:00.

 

Trenger du koronatest for å reise på ferie?

Da må du kontakte en privat tjeneste

Dersom du trenger en koronatest for å kunne reise utenlands kan du ikke bruke Heim kommunes teststasjoner. Da må du bestille time for test hos en privat leverandør av slike tjenester. Vi har ingen slike private leverandører i Heim kommune.

Mange har sommerferie, og mange ønsker å reise utenlands i sommer. For å komme inn i en rekke land trenger du grønt koronasertifikat. EU-regler tilsier at de som er fullvaksinerte, har hatt korona eller kan fremvise en negativ koronatest som ikke er eldre enn 24 timer, får grønt sertifikat.

 

Sikre kapasitet

Testing for reising utenlands er ikke en del av kommunens smittevernarbeid. Kommunens tilbud om koronatester er forbeholdt de som har symptomer på smitte, eller som har vært i nærkontakt med personer som kan være smittet/i situasjoner der de kan ha blitt utsatt for smitte, og de som kommer reisende inn til Norge. For å sikre god nok kapasitet til testing av disse, kan derfor ikke friske personer som ønsker en test foran feriereise til utlandet benytte tilbudet.

Det finnes imidlertid en rekke private tilbud du kan kontakte dersom du ønsker å få tatt en test for å få et grønt sertifikat. 

 

Eksempel på private aktører som tilbyr koronatest

Barn og unge

Hverdagen ble plutselig veldig annerledes.

Mange kjenner på bekymring, usikkerhet eller frykt for hva som kommer til skje i tiden fremover. Mange er bekymret for å bli smittet av koronavirus, og for hvordan hverdagen blir annerledes nå som skolen er stengt.

Vi må holde oss hjemme og er mer sammen med familien enn det vi er vant med. Samtidig så har vi mindre direkte kontakt med venner, og mange av fritidsaktivitetene er avlyst. Den nye hverdagen kan være ganske kjipt for noen.

Påvirker hvordan vi har det

Dette fører til at vi kan bli frustrerte, redde, lei oss og fortvilet. Dette påvirker selvsagt hvordan vi har det og den psykiske helsen vår. For mange går dette helt greit, men for noen gjør dette at man får det så ille at man trenger hjelp. 

Mange opplever også at voksne blir frustrerte eller bekymrede. Dette kan føre til at voksne kjefter mer, blir mer aggressive, blir mer lei seg, ruser seg eller gjør andre ting som kan gjøre at det å være hjemme blir utrygt.

Du kan få hjelp eller prate med noen hvis du er bekymret eller føler deg utrygg.

Telefonnummer til Helsestasjon for ungdom:  416 21 494

Åpningstid: Onsdager kl. 15.00 - 17.00.

Snakk med kommunepsykologene: 

Ring 480 94 250, kommunepsykolog Ane Aarvaag

eller 979 53 204, kommunepsykolog Trine Sæther Sødahl

Åpningstid: Mandag- fredag kl. 08.30- 15.00


Alarmtelefonen for barn og unge sentralt - Til deres nettside

Telefon: 116 111 (døgnåpen) 
Telefon fra utlandet: +47 954 11 755
Sms:  417 16 111
E-post: alarm@116111.no
Gratis nødtelefon for barn og unge som har det vanskelig hjemme. Alarmtelefon er åpen 15:00 -08:00. Åpent hele dagen i helger og helligdager.

OVERSIKT OVER HJELPETELEFONER OG CHATTJENESTER FOR BARN.

Helsenorge.no har råd om korona til foreldre, barn, unge og gravide LES MER

Bufdir sin tema side om korona 

Fakta, råd og tiltak

Artikkelsamling

For fullstendig nyhetsarkiv, trykk på denne koblingen