Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
20. sep. 2021 kl. 09:25

 

14. september:

Tilbud om 3.dose til personer med alvorlig immunsvikt

FHI har kommet med oppdatert informasjon knyttet til vaksinering med 3.dose til de som har alvorlig ... Les mer
A A A

 

Publisert , Oppdatert 20. september 2021
hygieneplakat_smitte_koronavirus

Her finner du siste offisiell oppdatert informasjon om koronavirus i Heim kommune. Informasjonen er basert på de nasjonale bestemmelsene gitt av Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, samt lokale tiltak besluttet av kommuneoverlegen.

Siden oppdateres med ny relevant informasjon til befolkningen når den foreligger.

 

Information in different languages

Information in different languages

The Norwegian Institute of Public Health
Norwegian Directorate of Health
Helsenorge.no


 

Testing i connection with international travel:

The municipality of Heim does not offer testing i connection with international travel. If you require this kind of testing we recommend that you contact a private testing facillity. Examples of private facilities include:

For more infomation abour rules and regulations for travel to Norway you can visit the goverment's information site her og call there information telephone:

Information helpline for entry, testing and quarantine:

From Norway: 815 55 015

From abroad: +47 21 89 80 42

 

Informasjon om vaksineringen

Se informasjonsiden som omhandler vaksineringen her. 

Informasjonstjenester og koronatelefon

For å håndtere informasjonsbehovet til innbyggerne i Heim kommune, er det nødvendig at du som innbygger benytter de riktige kanalene. 

 

Viktig

Har du mistanke om at du kan være smittet, bestill koronatest via vår portal

 

Folkehelseinstituttet

For spørsmål ring Folkehelseinstituttet informasjonstelefon på 815 55 015

 

Heim kommunes koronatelefon

Koronatelefon: 476 37 255 

Åpningstider: Hverdager 10.00-12:00

 

Følgende anbefalinger gjelder for Heim kommune

Vi har per i dag (17.06.21) ingen lokal forskrift. Vi ber våre innbyggere om å følge nasjonale anbefalinger og tiltak. Du kan få en oppdatert oversikt over hvilke tiltak gjelder i Norge på Regjeringens infoside her

I tillegg oppforder Heim kommune til at det brukes munnbind på offentlige steder der 1 meters avstand ikke kan overholdes. Dette gjelder også i butikker. Du kan lese mer om status i Heim kommuner her.

Koronatesting

Bestill koronatest

Bestill time selv via vår bestillingsportal

Trenger du koronatest for å reise på ferie? Da må du kontakte en privat tjeneste. Du kan lese mer om dette her.

For mer informasjon besøk vår infoside her.

 

Symptomer på koronavirus

Symptomer på koronavirus kan være feber, hoste, tung pust, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smaksans og muskelverk. I noen tilfeller kan også sår hals, rennende eller tett nese og nysing være symptomer.

Er du usikker på om du har symptomer på koronavirus, bør du teste deg!

 

Hva gjør jeg hvis jeg har symptomer?

 • Hvis du er syk, hold deg hjemme.
 • Alle som har symptomer på korona bør teste seg.
 • Hvis du er syk og trenger legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlege på telefon eller elektronisk.
 • Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring 116 117.
 • Ved livstruende sykdom eller skade, ring 113.

 

Munnbind

For arrangører

Det er krevende å gjennomføre arrangement og samtidig ivareta godt smittevern. Heim kommune får for tiden mange henvendelser rundt arrangementer og ulike samlinger som er planlagt i tiden fremover. Vi ser nå med økende bekymring på dette da smittetrenden i Trøndelag akkurat nå er økende. Det er ikke kommunen som skal godkjenne arrangementer, men vi kan gi råd og veiledning ved behov. Arrangører er selv ansvarlig for å vurdere om arrangementet som er planlagt, i det hele tatt kan gjennomføres på en sikker og forsvarlig måte i forhold til smittevern. Generelt må alle arrangører lage en plan for gjennomføring for å sikre god smittevernhåndtering. Som arrangør skal du ha tilstrekkelig kapasitet og ressurser for en god gjennomføring.

Folkehelseinstituttet har laget veiledning i forhold til det som til enhver tid gjelder for arrangementer, samlinger og aktiviteter. Denne gir svar på mange av de spørsmålene som oppstår.

 

Smittesporing er svært krevende, og vi som kommune ønsker å få oversendt dokumentasjon på at de nødvendige forberedelsene av arrangementet er gjennomført. Det er viktig at gjennomføringen er smittevernfaglig forsvarlig og at vi er informert om hvem som er kontaktperson ved eventuell smitte. I bunn ligger at ansvaret for godt smittevern uansett ligger hos arrangør.

For større arrangementer (over 100 deltakere), ber vi om at arrangøren oversender en risikovurdering og smittevernplan til kommunen. Uansett hva konklusjonen blir, må arrangører være forberedt på å måtte avlyse på kort varsel dersom smittesituasjonen skulle endre seg.

Bruk gjerne: 

Sjekkliste for godt smittevern i forbindelse med arrangementer 

Mal for punkter ved risikovurdering av arrangementer

Ved «åpne arrangementer» bør arrangør også vurdere risikoen for at arrangementet vil tiltrekke seg et større antall personer utenfor det avgrensede området og om dette vil innebære en smitterisiko. Det bes også om at dere merker dere at de fleste leirer og aktiviteter over flere dager, eller opphold med overnatting som sagt blir ansett som mer enn bare et arrangement. Ved overnatting må arrangør også si noe i sin plan om hvordan smittevern skal ivaretas gjennom hele oppholdet, inkludert innlosjering, matservering osv.

Heim kommune vil kunne gi råd og ber om at den som er usikker og sitter med spørsmål kontakter kommunen ved Reidar Klungervik, mobil 976 96710, e-post: reidar.klungervik@heim.kommune.no

 

FHI - reise

Reising, karantene og smittevern

Utenriksdepartementet (UD) fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige. Det globale reiserådet gjelder ikke for land i EØS, Sveits, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge (lilla land). Les mer om reiserådet fra UD her (regjeringen.no). 

Det er fortsatt begrenset mulighet for utlendinger å komme inn i Norge.

Husk at det er din plikt å sette deg inn i gjeldende regler!

Har du behov for mer informasjon kan du ringe den nasjonale informasjonstelefonen på: 815 55 055 . Telefonen er åpen hverdager fra kl. 08:00 - 15:00.

 

Trenger du koronatest for å reise på ferie?

Da må du kontakte en privat tjeneste

Test bilde

 

Dersom du trenger en koronatest for å kunne reise utenlands kan du ikke bruke Heim kommunes teststasjoner. Da må du bestille time for test hos en privat leverandør av slike tjenester. Vi har ingen slike private leverandører i Heim kommune.

Mange har sommerferie, og mange ønsker å reise utenlands i sommer. For å komme inn i en rekke land trenger du grønt koronasertifikat. EU-regler tilsier at de som er fullvaksinerte, har hatt korona eller kan fremvise en negativ koronatest som ikke er eldre enn 24 timer, får grønt sertifikat.

 

Sikre kapasitet

Testing for reising utenlands er ikke en del av kommunens smittevernarbeid. Kommunens tilbud om koronatester er forbeholdt de som har symptomer på smitte, eller som har vært i nærkontakt med personer som kan være smittet/i situasjoner der de kan ha blitt utsatt for smitte, og de som kommer reisende inn til Norge. For å sikre god nok kapasitet til testing av disse, kan derfor ikke friske personer som ønsker en test foran feriereise til utlandet benytte tilbudet.

Det finnes imidlertid en rekke private tilbud du kan kontakte dersom du ønsker å få tatt en test for å få et grønt sertifikat. 

 

Eksempel på private aktører som tilbyr koronatest

Barn og unge

Hverdagen ble plutselig veldig annerledes.

Mange kjenner på bekymring, usikkerhet eller frykt for hva som kommer til skje i tiden fremover. Mange er bekymret for å bli smittet av koronavirus, og for hvordan hverdagen blir annerledes nå som skolen er stengt.

Vi må holde oss hjemme og er mer sammen med familien enn det vi er vant med. Samtidig så har vi mindre direkte kontakt med venner, og mange av fritidsaktivitetene er avlyst. Den nye hverdagen kan være ganske kjipt for noen.

Påvirker hvordan vi har det

Dette fører til at vi kan bli frustrerte, redde, lei oss og fortvilet. Dette påvirker selvsagt hvordan vi har det og den psykiske helsen vår. For mange går dette helt greit, men for noen gjør dette at man får det så ille at man trenger hjelp. 

Mange opplever også at voksne blir frustrerte eller bekymrede. Dette kan føre til at voksne kjefter mer, blir mer aggressive, blir mer lei seg, ruser seg eller gjør andre ting som kan gjøre at det å være hjemme blir utrygt.

Du kan få hjelp eller prate med noen hvis du er bekymret eller føler deg utrygg.

Telefonnummer til Helsestasjon for ungdom:  416 21 494

Åpningstid: Onsdager kl. 15.00 - 17.00.

Snakk med kommunepsykologene: 

Ring 480 94 250, kommunepsykolog Ane Aarvaag

eller 979 53 204, kommunepsykolog Trine Sæther Sødahl

Åpningstid: Mandag- fredag kl. 08.30- 15.00


Alarmtelefonen for barn og unge sentralt - Til deres nettside

Telefon: 116 111 (døgnåpen) 
Telefon fra utlandet: +47 954 11 755
Sms:  417 16 111
E-post: alarm@116111.no
Gratis nødtelefon for barn og unge som har det vanskelig hjemme. Alarmtelefon er åpen 15:00 -08:00. Åpent hele dagen i helger og helligdager.

OVERSIKT OVER HJELPETELEFONER OG CHATTJENESTER FOR BARN.

Helsenorge.no har råd om korona til foreldre, barn, unge og gravide LES MER

Bufdir sin tema side om korona 

Besøk på helseinstitusjoner og legekontorer

Helseinstitusjoner

Se oppdateringer om besøk ved våre institusjoner. 

Legekontorer

Tilgjengelighet legekontor
Begge legekontorene i Heim er åpne i den vanlige åpningstiden, men driften er redusert pga. av smittesituasjonen. De som er akutt syke og trenger legehjelp, samt de som er kronisk syke og trenger oppfølging, vil bli prioritert.

Alle bes ta kontakt på telefon ved bestilling av legetime eller andre spørsmål, samt før dere kommer til evt. avtalt legetime. Flere av dere vil kunne få beskjed om å vente i bilen utenfor, og blir oppringt rett før dere skal inn til time, slik at vi unngår for mange mennesker på venterommet.

Dersom du slippes inn på venterommet, bes du om å utvise god håndhygiene ved ankomst ved hjelp av håndsprit, og holde minimum to meter avstand til andre på legekontoret. Berør også minst mulig inne på venterommet.

Time med video

Alle legene i Heim har nå mulighet til å gjennomføre legetimen gjennom videokonsultasjon. Dette er et godt verktøy som kan brukes på en god del problemstillinger. Vi ønsker at flest mulig benytter seg av dette nå der dette er mulig, i stedet for fysisk oppmøte på legekontoret. Det kan derfor være at vi foreslår dette for deg når du tar kontakt på telefon, der vi ser dette som et godt alternativ.

Luftveisinfeksjoner

Alle som trenger legehjelp og har luftveisinfeksjoner, eller er usikre på om de har luftveisinfeksjon, må opplyse om dette pr telefon før de kommer på time. Disse pasientene vil bli undersøkt i et lokale utenfor legekontoret. Dette for å holde legekontorene smittefrie, samt for å beskytte alle som jobber på legekontorene. 

 

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål til kommunens informasjonstjeneste om korona (covid-19)

Saken oppdateres fortløpende.

 

Hva er en nærkontakt?

Husstandsmedlem eller tilsvarende nær kontakt

 • Bor i samme husstand.

 • Har hatt tilsvarende omfattende eller fysisk nær kontakt som i en husstand (for eksempel kjæreste, nærmeste kolleger i kontorfellesskap, samme kohort i barnehage eller skole til og med 4. trinn). 

 • Har pleiet den som er bekreftet smittet eller hatt tilsvarende nær fysisk kontakt, uten å ha brukt anbefalt beskyttelsesutstyr.

Andre nærkontakter

 • Innendørs: mindre enn 2 meters avstand i mer enn 15 minutter sammenhengene med en person som er bekreftet syk med covid-19.

 • Ute: mindre enn 2 meters avstand i mer enn 15 minutter sammenhengende, ansikt til ansikt, med en person som er bekreftet syk med covid-19.

 • Har hatt direkte fysisk kontakt med (for eksempel ved håndhilsing) en som er bekreftet syk med covid-19 (gjelder ikke dersom anbefalt beskyttelsesutstyr er brukt).

Se mer informasjon på FHI. 

 

Må jeg i karantene? 

Hvis du har vært utenfor Norge, sett bort fra enkelte områder i Europa (se FHI for oversikt over steder med og uten karanteneplikt) skal du i en 10 dagers innreisekarantene fra den dagen du ankommer Heim kommune. 

Har du symptomer eller blitt testet for koronasmitte på grunn av at du ble utsatt for smitte må du være i karantene.

 

Kan jeg gå ut når jeg er i karantene?

Ja, du kan gå en tur ute. Men du kan ikke gå innom butikken eller andre steder. Vink og hils på god avstand om du møter noen.

 

Bør jeg teste meg for koronasmitte?

Har du symptomer så bør du teste deg. Er du usikker? Ta en test. Du kan bestille time til koronatest her.

 

Private arrangementer

Se gjeldende regler for private arrangementer her. 

Får de som ikke er på internett informasjon?

Generelt er dette en utfordring nå fordi det stadig kommer nye oppdateringer. Vi vil oppfordre pårørende og venner til å informere om oppdateringer og tilbud fra kommunen pr. telefon. I tillegg vil hjemmetjenesten informere sine brukere der det er behov for det.

Fakta, råd og tiltak

Behov for helsepersonell

Har du helsefaglig utdannelse eller erfaring, men jobber med helt andre oppgaver i dag? Da ønsker vi at du registrerer deg.

I første omgang ønsker vi bare en oversikt over tilgjengelig helsepersonell. Dersom vi kommer i en situasjon med mangel på personell, tar vi direkte kontakt med deg.

Informasjon om bruk av hytter, fritidsboliger

Til hytteeierne i Heim kommune

I likhet med andre kommuner med mange fritidseiendommer, er kommunehelsetjenesten i Heim kommune sårbar. 

Det vises til råd fra Folkehelseinstituttet om fritidsreiser. 

Risikonivå (basert på FHI sine kritererer)

Risikovurderingen består av to delvurderinger. Den første delen ser på antall smittede per 100 000 innbyggere, antall positive tester samt antall innleggelser. 

Den andre vurderingen er av den generelle smittesituasjonen. Her vil den lokale smittesituasjonen vurderes i tillegg til faktorer som smitte i vår region og våre nabokommuner.

Del 1: Per 23.02.21 ligger Heim kommune på risikonivå 1 på denne vurderingen. 

Del 2: 23.02.21: Grunnet utbrudd av britisk variant av Covid-19 i vår region, er det besluttet at risikonivået er på nivå 2. 

Smitterisikonivå.JPG

 

Helhetlig risikonivå.JPG

 

Artikkelsamling

For fullstendig nyhetsarkiv, trykk på denne koblingen

 

Kontakt

Informasjonstelefon (Helsenorge)
815 55 015

Åpen hverdager kl. 08:00 - 15:00

Heim kommunes koronatelefon

476 37 255 

Åpen hverdager kl. 10 - 12

Bestill koronatest (følg denne lenken)

Bestil koronavaksine (følg denne lenken)

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

Nyttige informasjonssider

 • Skjema
 • Tjenestebeskrivelser
 • Dokumenter
 • Lenker