Det er store endringer på NAV Heim til tross for at de kun har flyttet til andre side av parkeringsplassen på Kjørsetorget. Det nye kontoret tar i mye større grad hensyn til enhetens behov både for oppdaterte lokaler og sikkerhet samtidig som de hyller lokale steder i Heim. Flere av møte- og samtalerommene er oppkalt etter kjente steder i Heim som for eksempel Wesselgården og Skofabrikken.

- Vi har gledet oss lenge til å flytte inn i nye kontorer. De kontorene vi flytter fra har vi vært i siden 2007, og lokalene begynte å bli utdaterte. De nye lokalene er mere tidsriktige og i samsvar med hvordan samfunnet og arbeidslivet har endret seg, sier leder ved NAV Heim Morten Opsahl. 

Planleggingsprosessen startet allerede i 2019 før kommunesammenslåingen og den nye planløsningen reflekterer enhetens nye metoder for helhetlig oppfølging av sine brukere. Ansatte, som er inndelt i to oppfølgingsteam har vært med på utformingsprosessen. 

- Det er mange som bør takkes. Her kan nevnes utbyggeren, Heim kommune, NAV Trøndelag og ikke minst de ansatte. I denne prosessen har de ansatte vist at de virkelig bryr seg om arbeidsplassen og det å tilby våre innbyggere et godt sted å møte oss på. Det er de ansatte som har utgjort den store forskjellen, kan leder Morten Opsahl fortelle forsamlingen.  

Bak publikumsmottaket sitter NAV-ansatte i åpent landskap, noe som er vanlig for mange NAV-kontor og er i tråd med NAV sin strategi for kompetanseoverføring og helhetlig oppfølging. Tanken bak dette er at veiledere med forskjellige spesialiseringsområder sitter sammen. Til tross for at de sitter i grupper på 7-9 veiledere har de flere alternativer dersom de har behov for å trekke seg tilbake eller jobbe selvstendig. Lokalene tilbyr flere stillerom dersom man vil sitte alene eller jobbe i små grupper. 

Besøkende til NAV Heim vil også kunne oppleve fordeler med de nye lokalene da enheten har fått eget kursrom.

-Dette er noe vi ikke hadde tidligere og gir oss større mulighet til å tilby flere aktivitetstyper for våre brukere, blant annet vårt eget aktivitetstilbud for unge arbeidssøkere, forteller Opsahl. De nye lokalene gir også økt lyddemping og skjerming samt et mer behagelig miljø enn det gamle kontoret. 

Både kommunedirektøren Ola Morten Teigen og ordfører Odd Jarle Svanem var til stede under åpningen. Ordføreren tok i sin tale de fremmøtte med på en historisk reise fra Aetat og Trygdeetaten til dagens NAV. Han minnes et godt samarbeid med NAV fra sin tid som daglig leder ved Svanem AS (nå Allvekst) og påpeker viktigheten av godt samarbeid mellom aktørene i Heim-samfunnet.

- Forgjengeren til Morten, Ola Sødahl utviklet NAV i sin tid, og vi ser at Morten fortsetter det gode arbeidet, sier ordfører Odd Jarle Svanem.