Bibliotekene i Heim er mye mer enn bare bøker. Nå i vinterferien starter de opp et nytt tilbud for barn. Aktiviteten, som fortsatt er under planlegging vil være et tilbud på 2-3 timer hver dag i vinterferieuken der barna får være sammen. De får veksle mellom diverse brettspill, Nintendo, formingsaktiviteter av ulike slag, leseaktiviteter mm.  Målgruppen for vinterferietilbudet er barn i 5. - 7. klasse og aktivitetene vil i første omgang foregå på hovedbiblioteket på Kyrksæterøra. 

- Blir tilbudet vellykket så kan konseptet utvikles videre, forteller biblioteksjef Kari Kroknes. Biblioteket har hatt et ønske om å kunne starte med et slikt tilbud lenge, men det har vært utfordrende på grunn av koronapandemien. 

Til tross for at pandemien har vært utfordrende på mange måter har Heim bibliotek satset både på et nytt biblioteksystem. Det nye systemet, Arena, som også følger med en ny hjemmeside for biblioteket erstatter det gamle systemet som begynte å blir utdatert. Bibiotektet er snart ferdig med innkjøringsfasen og ser flere positive fordeler.

- Den største fordelen er at systemet er internett-basert og det betyr at vi kan oppsøke folk og låne ut bøker i stedet for at de må komme til oss, sier bibliotekar Inger-Synnøve Slupphaug.

I tillegg til et nytt system har flere ansatte blitt sertifiserte "leseledere". Denne sertifiseringen bygger på en interaktiv lesemetode som heter "shared reading" der leseren engasjerer barna underveis i fortellingen. - Kort fortalt går det ut på å lese en skjønnlitterær tekst høyt i ei gruppe, for så å ha en samtale om teksten etterpå. Det er leselederen som leser og styrer samtalen i gruppa, så de andre deltakerne kan komme til lesestunda uforberedt. - Fokuset i samtalen er ikke på litterær analyse, men på opplevelsen av teksten, i følge Kroknes. Sertifisering av leseledere er et fellesprosjekt som inkluderer flere bibliotek i Trøndelag.

Noe av det mest spennende for tiden er planlegging av nytt bibliotek på KulØr'n. Her skal hovedbiblioteket samlokaliseres med kulturskolen, fritidsklubben, kinosalen og enhet for kultur, idrett og fritid. 

For mer informasjon om Heim Biblioteket og deres tjenester som for eksempel strikkekafe, utlån av e-bøker via Bookbite eller fjernlån av materiell kan du besøke bibliotekets nye hjemmeside her.