Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Landbruksminister Sandra Borch besøkte Heimbedriften Svanem Biogass AS

Publisert
På bildet: Roar Svanem (daglig leder og eier av Svanem AS), landbruksminister Sandra Borch, Odd Jarle Svanem (ordfører, far til Roar Svanem og medeier i Svanem AS)

På bildet: Roar Svanem (daglig leder og eier av Svanem AS), landbruksminister Sandra Borch, Odd Jarle Svanem (ordfører og far til Roar Svanem)

7. november fikk Roar Svanem, gründer og eier av Svanem Biogass AS, besøk av selveste landbruksministeren ut ved biogassanlegget på Hellandsjøen. Formålet var å markere den innovative satsningen som Svanem Biogass AS er i full gang med å utvikle. Hos Svanem Biogass AS skal kumøkk og fiskeavfall, i form av død fisk og avføring, minimere behovet for å bruke kunstgjødsel. 
 
Jeg vil også gratulere Roar, uten hans pågangsmot har ikke dette blitt til. Stor stas å få besøk av landbruksminister Sandra Borch. Uavhengig av at jeg er inhabil, syns jeg som ordfører det er stas med et slikt besøk. Har vi hatt besøk av en landbruksminister før her i det som nå er Heim? Takk til alle som bidro til at arrangementet ble bra. Arrangør Heim SP, Heim kommune (administrasjonen) som stilte med bløtkake, mat til de som kom langveis fra og scene. Ordfører som gallionsfigur med kjede var naturlig når vi får slikt storbesøk som landbruksminister. Det må nevnes at Landbruksdirektør Tore Bjerkli hos Statsforvalter Trøndelag var også med på turen. Det er Statsforvalter som alltid er vertskap når fylket har besøk av en minister. Takk til all ca 75 deltakere på samlingen på Svanem. Det var en verdig markering av satsingen, sier ordfører Odd Jarle Svanem.