Smitteutvikling

Fem av de 32 er folkeregistrert i andre kommuner, men har oppholdt seg i Heim. De fleste, 22 av tilfellene, kan knyttes til utbruddet ved Valsøyfjord barnehage og Halsa barne- og ungdomsskole. Fire av disse 22 rapporterte vi om tidligere (se nyheten fra 20.11). De resterende fem tilfellene er enten enkelte tilfeller eller knyttet til private sammenkomster.

De smittede varierer i alder fra barnehagealder til 70+, og vi har smittetilfeller i hele kommunen. 

Sett i lys av nevnte smittesituasjon, er det ekstra grunn til å minne om viktigheten av å teste seg straks man får symptomer på akutt luftveisinfeksjon. Det er svært viktig at man holder seg hjemme i påvente av negativt testresultat. Dette gjelder også for fullvaksinerte og beskyttede. Heim kommune har en gjeldende anbefaling om bruk av munnbind i offentlig rom (les nyhetsmelding her). 

Planlegger du et arrangement eller har tenkt å delta på en samling selv? Du finner informasjon, råd og kontaktinformasjon her.

I tråd med de nasjonale føringene som ble lagt i strategien "En normal hverdag med økt beredskap", publiserer ikke Heim kommune daglige oppdateringer når det gjelder smittetall, vaksinering og lignende. Vi har fremdeles mye informasjon på vår hjemmeside og vil oppdatere dette ved behov. Følg lenken til vår nyhet om oppdatering av koronainformasjon i Heim kommunefor mer informasjon.

For å få oversikt over smittestatus alle landets kommuner kan du besøke vg.no.

Fantastisk frivillig innsats

Enda en gang stiller frivillige i Heim opp for å bidra i kampen mot koronavirus. 

Hurtigtestene som kommunene får kommer i store pakker. Dette krever at kommunene selv må ompakke testene slik at de kan utleveres til den enkelte. Dette er en tidkrevende oppgave som de frivillige tar på seg med glede.

Vi vil gjerne takke Sanitetsforeningen, Hemne Rotaryklubb og Frivilligsentralene i Hemne og Halsa som bistår oss med ompakking av hurtigtester.

Saniteten på K.øra pakker hurtigtester beskjært.jpg

På bildet: Randi Ustad (fremst), Ingebjørg Alstad (til venstre), Marit Mali Haugen (over bordet). Disse damene fra Sanitetsforeningen på Kyrksæterøra pakker flere hundre tester på en dag. Innsatsen deres bidrar til at kommunen er rustet dersom det oppstår smitteutbrudd. 

Rotary-hurtigtester (2).jpg

Hemne Rotaryklubb: Oddlaug Børseth Brekken, Aage Sørli, Eirik Rotevaten, Roar Haukvik, Ingvar Nielsen, Henrik Brekken, Inger Govasli

Frivillige - hurtigtester (2).jpg

Frivillige fra Halsa Frivilligsentral