Smittesituasjonen i Heim

Heim kommune mottok melding om fire positive koronaprøver i perioden 17.12 - 31.12 og åtte positive koronaprøver i perioden 01.01 - 06.01; flere av disse er folkeregistrerte i andre kommuner, men oppholder seg eller har oppholdt seg i Heim.

Screening av ansatte i skoler og barnehager samt skoleelever er gjennomført. Ingen testet positivt i forbindelse med denne screeningen.

Mangler du vaksinedoser eller vil ta 1.dose?

Vil du ta koronavaksine, men får ikke til å møte opp på en av våre vaksinelokaler? Vil vil gjerne komme i kontakt med med deg slik at vi sammen kan finne en god løsning for deg. Kanskje du har behov for tilrettelegging, eller er er usikker og har spørsmål? Ta kontakt med vaksinekoordinator på  416 21 494 . Vi  kan tilby vaksinering i enerom eller mindre lokaler. Det er ikke for seint å ta manglende vaksinedoser! 

Oppfriskningsdoser

Den 20.12 åpnet Heim kommune for selvbestilling av vaksinetimer til alle innbyggere over 18 år. Det er fortsatt mange ledige vaksinetimer til 1.dose, 2.dose og oppfriskningsdoser på våre stasjoner på Liabø og Kyrksæterøra. Du kan bestille time selv ved å logge på vår bestillingsportal ReMin eller møte til drop-in vaksinering. Husk at intervallet mellom siste dosen i grunnvaksineringen og oppfriskningsdosen skal være minst 20 uker. Dersom du ikke har oppnådd et intervall på 20 uker vil du ikke få koronavaksine. 

 

Vi tilbyr drop-in vaksinering på følgende tidspunkt:

  • fredag 07.01, kl. 14:30-18:00, KulØr'n på Kyrksæterøra
  • torsdag 13.01, kl. 14:30 - 18:00, kommunestyresalen på Liabø
  • fredag 14.01, kl. 14:30-18:00, KulØr'n på Kyrksæterøra

Tilbud om oppfriskningsdose/4.dose til personer med alvorlig svekket immunforsvar

Personer med alvorlig svekket immunforsvar har tidligere fått tilbud om 3.dose som en del av sin grunnvaksinering. Disse tilbys også oppfriskningsdose i tillegg. Intervallet mellom 3.dosen og oppfriskningsdosen er 3 måneder. Dersom du tilhører denne gruppen kan du kontakte vaksinekoordinator på 416 21 494 for å sette opp vaksinetime. Det er også mulig å møte til drop-in vaksinering dersom du foretrekker det. Husk å ta med deg dokumentasjon fra behandlende lege som bekrefter at du har et alvorlig svekket immunforsvar. 

Informasjon til gravide

FHI anbefaler også gravide i aldersgruppen 18-44 år om å ta oppfriskningsdose i andre eller tredje trimester. Gravide som har annen tilleggsrisiko kan ta oppfriskningsdosen i første trimester. Det må gå minst 20 uker mellom 2.dose og oppfriskningsdosen.

Så langt har alle gravide som har fått alvorlig sykdom på grunn av korona i Norge vært uvaksinert, skriver Folkehelseinstituttet.

Vaksinasjon er det aller viktigste virkemiddelet gravide kvinner har for å beskytte seg mot alvorlig sykdom ved koronasmitte, og samtidig beskytte fosteret eller det nyfødte barnet. Vi anbefaler alle gravide, deres partner og andre nære å vaksinere seg i svangerskapet. Dette gjelder også tilbud om oppfriskningsdose når det har gått minst 20 uker etter 2. vaksinedose, sier Fredrik Skår, lege ved Folkehelseinstituttet.

Du kan lese mer om oppfriskningsdoser til gravide på fhi.no.

Tidspunkt for vaksinering etter gjennomgått covid-19

Folkehelseinstituttet anbefaler at vaksinedosen avventes til 3 måneder etter tilfriskning, da et lenger intervall gir bedre effekt av vaksinasjon. Oppfølgingsstudier viser at beskyttelsen etter gjennomgått infeksjon er høy de første 6 månedene og man kan derfor velge å avvente opp til 6 måneder før vaksine gis. Dersom det går mer enn 6 måneder mellom gjennomgått infeksjon og vaksine vil man fortsatt anses som fullvaksinert med kun én vaksinedose. Dersom dosen gis tidligere enn 3 måneder vil den allikevel være gyldig, og man anses som fullvaksinert, så lenge det er mer enn 3 uker mellom positiv test og vaksinasjon. For anbefalinger om videre vaksinasjon etter gjennomgått sykdom se flytskjemaer her.