• Over halvparten av branner i norske hjem skyldes tørrkoking eller komfyrbranner. Vi kan trygt si at komfyren er «verstingen» i så måte.
  • Brann- og redningsvesen i Trøndelag rykket i 2020 ut til 186 branner og branntilløp på komfyren. I hovedsak er det tørrkokinger.
  • De fleste komfyrbranner skyldes uoppmerksomhet og ikke tekniske feil ved produktet. En komfyrvakt vil i slike tilfeller være en god løsning og bidra til å redde liv og verdier.
  • Det er krav om komfyrvakt i alle nye boliger og hvis det legges opp ny kurs til komfyren. De samme reglene gjelder for fritidsboliger.

Komfyrvakt får du kjøpt i de fleste elektronikkbutikker, kjøkkenbutikker og i nettbutikker.

  • Komfyrvakter skal ha en FG-godkjenning

Be om dokumentasjon fra din leverandør på at komfyrvakten er godkjent for bruk i Norge.

Gå til denne nettsiden for å finne mer informasjon.

Du kan også ta kontakt med din lokale elektroinstallatør.

I forbindelse med årets komfyrvaktkampanje, ønsker Heim brann og redning å gi bort en komfyrvakt til noen som ønsker å installere en ekstra sikkerhet for seg og sine.

Er du fastboende eller har fritidsbolig i Heim kommune og mener en komfyrvakt vil være et godt brannforebyggende tiltak for deg/dere, så send oss en kommentar og du er med i trekningen av denne komfyrvakten. Vi må ha mottatt din interesse i løpet av fredag 19. februar 2021.  

Følg denne lenken for å delta i trekningen