Heim kommune opplever et stort press på boligmarkedet og har besluttet å lyse ut en tilvisningsavtale. Kommunen stiller med 3,3 mål tomt på adressen Skeiet 19 til en pris på kr 500.000 for vinneren av konkurransen. Konkurransen gjennomføres som en åpen konkurranse der alle tilbud levert innen fristen 26. september vil bli vurdert. Det blir også avholdt et informasjonsmøte 30.august, kl. 15:00 i kommunestyresalen på Kyrksæterøra for de som vil høre mer om ordningen eller har spørsmål.

 

Hva er en tilvisningsavtale?

En tilvisingsavtale gir kommunen rett til å henvise boligsøkere til boligene som er omfattet av avtalen. Boligeier inngår deretter leiekontrakt med den enkelte boligsøker. I tilvisingsavtalen får kommunen tilvisingsrett til alle boligene i prosjektet, hvorav 40% skal nyttes til. Dersom kommunen ikke har behov kan boligen leies ut på det åpne marked, i forhold til frister som er angitt i avtalen. Kommunen tildeler boliger til vanskeligstilte på boligmarkedet, men vurderer også «leie før eie» - en boligmodell for ungdom i etableringsfasen. Som del av en tilvisningsavtale inngår svært gunstig finansiering fra Husbanken med lav rente og inntil 85% finansiering av prosjektet. Se https://www.husbanken.no/bransje/lan-og-tilskudd/utleieboliger/ for mer informasjon. 

 

Beste tilbyder vil bli valgt på følgende kriterier:

  • 1/3: Månedlig leiepris
  • 1/3: Bomiljø og uteområde
  • 1/3: Byggekvalitet

 

Det kan oppnås 10 poeng pr kriterie. For månedlig leiepris blir det en matematisk vurdering der laveste inngitte tilbud gir 10 poeng. Bomiljø og uteområde blir vurdert av en kompetent gruppe internt i kommunen, det samme gjelder byggekvalitet. Tilbudet med høyeste poengsum samlet blir tilbud intensjonsavtale og kjøp av tomt.

 

Det vi ønsker bygget er et leilighetskompleks med 10 boenheter. Det er ønskelig med en kombinasjon av enheter med ett til tre soverom, hvor flertallet har mer enn ett. Vinneren av konkurransen skal både eie og drive leilighetskomplekset, og vil etter den låste perioden på 20 år kunne benytte leilighetsbygget fritt. Det kan bety både seksjonering, salg, eller annen disponering etter utbyggers eget ønske.

 

Heim kommune er også opptatt av at dette blir boliger som bygger opp under et godt og inkluderende naboskap, og at de passer inn i miljøet omkring. Gode fellesarealer utendørs og møteplasser for beboerne er derfor viktig. Parkeringsløsning som også skjermer uteområdet for barna er også ønskelig.

 

Det er også ønskelig at boligene blir har en miljø- og klimapåvirkning som er minst mulig negativ. Det vil derfor legges vekt på klimaavtrykk, miljø- og klimavennlige løsninger samt energiklasse. Dette bidrar også til lavere bokostnader for leietakere.

 

Tilbudet sendes til:

Heim kommune

Trondheimsveien 1,

7200 Kyrksæterøra

Merkes: Konkurranse om tilvisningsavtale

 

Er det spørsmål til utlysingen?

Kontakt:          Tiffany Mattozzi Opsahl på epost      tiffany.opsahl@heim.kommune.no

                         Ola Morten Teigen på epost              ola.teigen@heim.kommune.no

 

For mer informasjon om tildelings- og tilvisningsavtaler kan du besøke vår infoside