Budsjettanalysen

Blant de mellomstore kommunene, finner vi at 15 kommuner har innrapportert at de bruker mer penger per barn enn landsgjennomsnittet på 153 326,03 kroner. Her finner vi blant annet kommunene: Surnadal, Heim, Hitra, Vadsø, Tinn, Øyer, Frøya og Ullensvang. 

Barnehage

Heim kommune ligger godt over snittet når det gjelder barnehagedekning, og vi er på snittet i andel ansatte med pedagogisk utdanning. Investeringsutgiftene viser oss at det har blitt brukt mer penger per barn enn landsgjennomsnittet. Dette har sammenheng med byggingen av Ven barnehage. 

Kommuneanalyse barnehage.jpg
Figur: Nøkkeltall barnehager

Grunnskole

Heim kommune har god lærertetthet i våre skoler, med mindre gruppestørrelser enn landsgjennomsnittet. Vi ligger på snittet når det gjelder andel lærere med pedagogisk utdanning. 

Kommuneanalyse grunnskole.jpg

Helsetjenestene

Heim kommune prioriterer helsetjenester for barn og unge godt, der driftsutgiftene ligger over snittet. Driftsutgiftsnivået har sammenheng med en bedre dekning av antall ansatte per 1000 barn enn landsgjennomsnitt. Dette fører til at vi skårer godt over snittet når det gjelder antall nyfødtbesøk (alle nybakte foreldre har tilbud om hjemmebesøk ved hjemkomst). 

Helsetjenestene.jpg

Kulturtilbud

Tallene indikerer at vi i snitt prioriterer kultur- og idrettstilbud tilbud til barn og unge høyt.

Kommuneanalysen kulturtilbud.jpg

Barnevern

Heim kommune bruker mindre penger på barnevern enn landsgjennomsnittet. Dette kan variere fra år til, avhengig av for eksempel antall statlige institusjonsplasser vi må betale for. Vi har god kompetanse innenfor vårt barnevern, og undersøkelsestiden er kortere enn landsgjennomsnitt. 

Barnevern.jpg