I 2019 ble det arrangert over 1400 aktivitetsdager, turer, aktiviteter og kurs fra Nordkapp til Lindesnes.


I 2020 vil Friluftslivets uke gå som tilnærmet normalt, men vi må belage oss på at det er store muligheter for at man ikke får gjennomført aktivitetsdagene som tiltrekker seg de største folkemengdene. Norsk Friluftsliv har allerede nå valgt å avlyse vår store aktivitetsdag på Sognsvann i Oslo, som har hatt opp mot 10 000 besøkende, på grunn av pandemien.


Heldigvis er det likevel mye av det som normalt arrangeres under Friluftslivets uke, som også vil kunne gjennomføres i år.


Friluftsliv og uteaktiviteter er i vinden som aldri før. På grunn av pandemien tror vi at folk vil sette ekstra stor pris på å kunne komme seg ut og delta på artige aktiviteter. Derfor håper vi at dere som tidligere har hatt arrangementer, kurs, turer, aktiviteter og lignende også vil gjennomføre dette i år.


Smittehensyn og begrensning i antall

Årets Friluftslivets uke vil likevel bli litt annerledes. Alle arrangører må ha et ekstra fokus på smittehensyn, og må følge de pålegg og føringer som kommer fra helsemyndighetene.


Per nå er det ikke tillatt med arrangementer på over 50 personer, mens det fra juni åpnes for arrangementer for opptil 200 personer. Signalene fra myndighetene er at hvis gjenåpningen av samfunnet går bra, vil man trolig åpne opp for større ansamlinger av mennesker. Inntil 31. august er det ikke lov med kultur- og idrettsarrangementer på over 500 personer.


I den nasjonale markedsføringen kommer Norsk Friluftsliv til å ha et særlig fokus på nærturer og lavterskelaktiviteter. Vi er også opptatt av å formidle de psykiske og fysiske helseeffektene ved ta seg en tur ut. Dette er i tråd med vårt generelle informasjonsarbeid gjennom denne våren og den kommende sommeren.


Registrer din aktivitet – vinn 5000 kroner


Vi oppfordrer alle som arrangerer noe i Friluftslivets uke til å registrere sine arrangementer i den nasjonale aktivitetskalenderen: https://friluftslivetsuke.no/alle-aktiviteter/
Alle som registrerer sine arrangementer her er med i trekningen av 5000 kroner, til bruk til innkjøp av utstyr eller annet til sitt lokale lag, forening, kommune etc.

Målet med aktivitetskalenderen er at alle som ønsker å delta på Friluftslivets uke, enkelt skal finne aktiviteter der de bor. Alle aktiviteter som registreres blir del av den nasjonale kampanjen for Friluftslivets uke, som blant annet blir markedsført i landets lokalaviser på nett, og i sosiale medier.


Det er selvsagt helt gratis å registrere arrangementer i kalenderen.


Bakgrunnsinformasjon om Friluftslivets uke

 Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år.

Fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv står bak uka, men over hele landet er det spennende friluftslivsarrangementer, turer og aktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, friluftsorganisasjoner, friluftsråd, kommuner og frivilligsentraler mm.

Friluftslivets uke åpner med sove-ute-aksjonen #nattinaturen over hele landet lørdag 5. september. I fjor sov opp mot 100 000 ute denne kvelden.

Har du noen spørsmål om Friluftslivets uke, aktivitetskalenderen eller annet, så ikke nøl med å ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv, Synne Kvam – synne@norskfriluftsliv.no.


Vi ser frem til en morsom og aktiv høst 2020!


Med vennlig hilsen

Norsk Friluftsliv

 

Invitasjon til friluftslivets uke 2020